Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

"Urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutus on syntynyt tarpeeseen kouluttaa uransa huipputasolla lopettaneita urheilijoita valmentajiksi – tai ainakin luoda koulutuksen avulla valmentamisen perusta. Koulutusaika räätälöidään yhdessä lajiliittojen kanssa kullekin koulutettavalle yksilölliseksi."
Rion Paralympialaiset ovat valmiit alkamaan. Kisojen avajaisia vietetään keskiviikkona 7. syyskuuta. Suomen joukkueen Maracana-stadionille johdattaa kolmansissa ja uransa viimeisissä paralympialaisissa kilpaileva ratsastaja Katja Karjalainen.
Perjantaina 2.9. Turun Vanhalla Raatihuoneella tehtiin historiaa, kun entisen huippu-urheilijan Mira Keräsen johdolla pidettiin yhdistyksen kick off-tilaisuus.
Valmentajaklinikka Specialin kouluttaja vuonna 2016 on hollantilainen Frans Bosch. Hän työskentelee professorina Fontysin yliopistossa Eindhovenissa, Hollannissa, opettaen motorista oppimista ja harjoittelun teoriaa.
Yksitoista mieskoripalloilijaa (19.4 ± 1.4 v.) Stanfordin yliopistosta (USA) lisäsi unen määrään n. 8 tunnista yli 10 tuntiin 5 – 7 viikon ajaksi aikaistamalla nukumaan menoa illalla ja lisäämällä päiväunen iltapäivään. Periodin jälkeen heidän suorituskyky oli parantunut koripallokentällä tapahtuneessa nopeustestissä (16.2 ± 0.61 s vs. 15.5 ± 0.54 s), vapaaheittotestissä (9.0 %) ja kolmen pisteen heittotestissä (9.2 %). Vireystilakysely osoitti heidän harjoitusten ja otteluiden aikaisen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin vahvistuneen jakson aikana.
Salibandyliiton huippu-urheilusektorilla on kesän aikana tehty uudistuksia pelaajakehitykseen ja maajoukkuetoimintaan liittyen. Ulospäin näkyvimpinä tuloksina Salibandyliitto perustaa U16 maajoukkueet pojille ja tytöille sekä miesten U23 maajoukkueen.
Suomen mitalisaalis oli kaikkien aikojen huonoin. Nyt on rohkeasti katsottava tulevaisuuteen ja pohdittava mitä kaikkea meidän tulee yhdessä tehdä paremmin. On vain päivittäin tehtävä täysillä töitä, jotta urheilijoillamme on paremmat mahdollisuudet menestyä Tokiossa 2020.
Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt viimeiset urheilijavalinnat Suomen olympiajoukkueeseen Rio de Janeiron kesäolympialaisiin. Mukana on 18 Urhean urheilijaa seitsemästä eri lajista.
Urhea on noussut johtavaan asemaan tekemällä yhteistyötä, luomalla laajan verkoston ja yhdistelemällä pääkaupunkiseudun voimavaroja. Urhean ansiosta pääkaupunkiseudulle on syntynyt ainulaatuinen urheilun, opiskelun ja urheiluosaamisen keskus. Urheiluakatemian taustalla toimii Urhea-säätiö, jonka perustajajäseninä ovat muun muassa Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä Suomen Olympiakomitea. Mukana on myös alueen korkeakouluja ja muita oppilaitoksia.
RSS ATOM