Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Arcadassa fysioterapiaa opiskeleva Pontus Linder puhuu mielenkiintoisesti lajistaan ja urheilun ja taiteen yhteydestä Sportliv-ohjelmassa. Upean näköistä suorittamista, taidetta!
Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Antti Paananen, joka tuntee urheiluakatemiatoiminnan kuin omat taskunsa. Hän luotsaa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa ja kertoo tässä jaksossa perusasiat urheiluakatemioista: mitä ne ovat, kenelle ne on tarkoitettu ja miksi niitä on perustettu.
Urhea-hallin ovet Helsingin Mäkelänrinteellä avautuvat käyttäjille kesällä 2021. Monilajiseen harjoitteluun tarkoitettu urheiluhalli tarjoaa modernit tilat sekä huippu-urheilijoille että liikunnan harrastajille. Urhea-kampus on ainutlaatuinen hanke Suomessa ja se toimii suunnannäyttäjänä tulevaisuuden urheilurakentamiselle. Kaikki urheilijan arjessa tarvitsemat asiat kuten harjoituspaikat, opiskelu, asuminen, ruokailut sekä terveydenhuolto löytyvät Urhea-kampusalueelta.
Espoon Tapiot on yksi Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista ja mahdollistaa vuosittain satojen lasten ja nuorten laadukkaan urheiluharrastuksen.Nyt seura haluaa luoda myös entistä vahvempaa huippu-urheilukulttuuria ja auttaa kärkiurheilijoitaan tavoittelemaan unelmiaan uuden AntiCramp -tiimin myötä.
Urheilukoulun IV/21 saapumiserän haku päättyy 28.2.2021. Pääsykokeita emme nyt valitettavasti pysty järjestämään Santahaminassa koronapandemiasta johtuen. Pääsykokeiden sijaan järjestämme kaikille hakeneille urheilijoille puhelinhaastattelun viikoilla 13 ja 14.
Päätökset uusista rajoituksista tulevat voimaan tänään 1.2.2021. Rajoitustoimet ovat voimassa 28.2.21 asti. Talvilomaa koskevista päätöksistä tiedotamme heti kun linjaukset asiasta on tehty.
Koulutusjärjestelmän on tuettava nuoria urheilijoita yhdistämään tasapainoisesti opiskelu ja tavoitteellinen urheilu. Urheilijaksi kehittymisen ja ammattilaisuuteen kasvun tulee olla mahdollista valtion koulutusjärjestelmien tukemana.
Vuonna 2020 käynnistimme Urheassa Oman elämänsä urheilija-pilottihankkeen yhteistyössä Syömishäiriökeskuksen kanssa.
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt kesälajien valmennus- ja harjoitteluapurahat. Yhteensä 162 urheilijaa saavat yhteensä 1 424 000 euroa. Suurimman, 20 000 euron apurahan saa 20 urheilijaa. Lisäksi 43 urheilijaa saa 10 000 euron ja 99 urheilijaa 6 000 euron suuruisen apurahan. Määrällisesti eniten apurahoja myönnettiin yleisurheiluun.
RSS ATOM