Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Vuosikirja 2018 esittelee erittäin kattavasti viime vuoden toimintaamme. Löydät mielenkiintoisia tietoja urheilijoistamme, valmentajistamme, monipuolisesta toiminnastamme sekä taloutemme kehittymisestä
Urhea-säätiön hallintoneuvoston vuosikokouksen 20.9.2019 jälkeen järjestetty Tulevaisuus-seminaari keräsi ison joukon Urhean toimijoita yhteen iltapäiväksi pohtimaan Urhean tulevaisuutta.
Millainen on tulevaisuuden yhteiskunta? Millaista on tulevaisuuden urheilu? Mihin suuntaan kehitämme Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa?
Pitkän linjan käsipallovalmentaja Björn ”Snadi” Monnberg aloittaa Helsingin Käsipallo Akatemian päävalmentajana syksyllä 2019.   
Mäkelänrinteen lukion yhteyteen kohoavan Urhea-kampuksen rakennustyöt käynnistyvät toukokuussa 2019. Valtakunnallisesti merkittävän kampuksen muodostavat uusi monilajisen urheilun harjoitushalli, uusi asuinkerrostalo opiskeleville urheilijoille sekä Mäkelänrinteen lukion rakennus, joka perusparannetaan ja laajennetaan. Kampuksella toimii myös Mäkelänrinteen Uintikeskus, johon suunnitellaan laajennusosaa.
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu aloittaa uuden kilpa- ja huippu-urheilijoille suunnatun opintopolun, jossa voi yhdistää sekä tavoitteellisen urheilun että korkeakouluopinnot. Urheilijan opintopolku on kaksivuotinen, räätälöity opintokokonaisuus, joka sisältää liiketalouden perusopintoja.
Vuoden ensimmäisen verkkolehden teemana on Urhean yläkouluverkoston monipuoliset mahdollisuudet. Kannattaa käydä lukemassa Urhean toiminnanjohtajan Simo Tarvosen erinomainen pääkirjoitus Yläkoulussa pilee huikea mahdollisuus ja käydä katsomassa videoita mm. Juvanpuiston koulusta, Pasilan peruskoulusta ja Pohjois-Haagan yhteiskoulusta.
Arabianrantaan Arcada ammattikorkeakoulun kampus alueelle vihittiin käyttöön uusi urheiluhalli, mikä on tarkoitettu ammattikorkeakoulun opiskelijoille, huipulle tähtääville urheilijoille ja tietysti kaupunkilaisille. Käsipalloliiton akatemiaryhmä aloittaa tiiviin harjoittelun hallissa ensi syksynä. Hallissa on myös testiasema. Halli sijaitsee rakennuksen 6. kerroksessa ja sen alapuolella on Hankenin opiskelija-asuntoja.
Urhean yläkoulut esittelivät laajasti omaa toimintaansa
Olympiakomitean hallitus on kokouksessaan päättänyt tarkentaa toimintaympäristöjen roolitusta vastaamaan paremmin lajien tekemiä painopistevalintoja. Päätöksen perusteena ovat lajien kanssa käydyt kehittämis- ja tukiprosessit ja niissä esiin nousseet tukiurheilijoiden määrät, valmentajien ja asiantuntijoiden sijoittuminen ja oppilaitosyhteistyö eri toimintaympäristöjen alueilla.
RSS ATOM