Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Emilia Soini, 24, nappasi jo viidennen SM-kultansa reilu viikko sitten, mutta uran suuret tavoitteet odottavat ammattilaisten PSA-kiertueella.
Neuvottelukunta toimii eri hallinnonalojen ja urheilun toimijoiden välisenä yhteistyöelimenä. Sen tavoitteena on edistää urheilun eettisyyttä ja siihen liittyvien kansainvälisten sopimusten toimeenpanoa. Neuvottelukunta tekee ehdotuksia urheilun eettisistä kysymyksistä niille toimijoille, joita asia koskee. Se voi teettää selvityksiä työnsä tueksi ja tehdä esityksiä ministeriölle selvityksistä, tutkimuksista ja kehityshankkeista. Nyt nimitetty neuvottelukunta jatkaa vuosina 2015–2019 toimineen edeltäjänsä työtä. Lisätietoja: Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto, p. 0295 3 30115
Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö järjesti Taitotalolla 29.1.2020 päivän, jossa lajit jakoivat hyviä toimintatapoja ja -malleja. Jokaisella lajilla on oma lasikatto, mikä saattaa olla vuosien saatossa jämähtänyt paikoilleen.
162 kesälajien urheilijaa saa yhteensä 1 434 000 euroa verovapaina urheilija-apurahoina. Suurimman apurahan, 20 000 euroa, saa 20 urheilijaa. Lisäksi 44 urheilijaa saa 10 000 euron ja 99 urheilijaa 6 000 euron suuruisen apurahan. Esityksen apurahansaajista opetus- ja kulttuuriministeriölle teki Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö.
Määrätietoinen nuori nainen Julia Zielińska päätti tarttua tilaisuuteen ja muutti Puolasta Suomeen hyvien jääkiekko-olosuhteiden houkuttelemana.
Urheilukoulun IV/20 saapumiserän haku päättyy 28.2.2020. Pääsykokeet järjestämme Santahaminassa 30.3-1.4.2020 (varapäivä 7.4.2020). Valinnat julkaisemme viikolla 20 ja varusmiespalvelus valituilla alkaa 12.10.2020.
Vaasan yliopisto järjestää Executive MBA-koulutuksen erikoismoduuleista Urheilujohtaminen ja urheilumarkkinointi (yht. 20 op).
Viime päivien aikana suomalainen urheilu on noussut otsikoihin ikävässä valossa. Me urheilijavaliokunnassa olemme luonnollisesti seuranneet keskustelua mediassa sekä lajiemme sisällä, ja haluamme jakaa omia mietteitämme aiheeseen liittyen; olemmehan tahoillamme eläneet tai elämme edelleen ammattiurheilijan elämää, johon vuorovaikutus valmentajan ja muun ympärillä olevan tiimin kanssa irrottamattomasti kuuluu.
Hanken järjesti heidän Urhea-urheilijoille tapaamisen 21.1.2020. Salibandyssä pitkän pelaajauran tehnyt Niclas Meyer piti erinomaisen esityksen urheilun ja opiskelun yhdistämisestä. Kannattaa lukea, miten urheilu oli hänelle aina ykkönen ja samalla vaativat opinnot tasapainottivat uraa.
Nuorten talviolympialaisten joukkuekisapäivä oli suomalaisittain menestyksekäs. Suomalaisia oli mukana peräti kuudessa mitalijoukkueessa. YOG-kisojen kuudes kisapäivä Sveitsissä alkoi suomalaisjuhlilla, kun Rosa Pohjolainen ja Jaakko Tapanainen kukistivat alppihiihdon suurmaat paripujotteluna käydyssä joukkuekilpailussa. Kisaformaatissa kunkin maan tyttö- ja poikaurheilija laskevat kaksi lyhyttä pujottelulaskua toiseen maan edustajia vastaan, ja kunkin parin voittaja saa maalleen yhden pisteen.
RSS ATOM