Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Oman elämänsä urheilija-projektin tiimoilta on julkaistu valmentajien työn tueksi hyvät ja kattavat materiaalit urheilijoiden syömishäiriöiden tunnistamiseen, ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen. Valmentajat voivat olla merkittävässä roolissa urheilijan häiriintyneen syömiskäyttäytymisen tunnistamisessa, ja näistä materiaaleista saa hyviä käytännön vinkkejä aiheesta puhumiseen. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja luettavissa:
Urhean uusimmassa verkkolehdessä hyvää tietoa Urhean kehittymisestä ja asiantuntijatoimintojen nykytilanteesta.
Hyväntekeväisyyteen perustunut, kuuden osakilpailun Subaru iRX All-Star Invitational presented by Yokohama -kutsusarja päättyi Sami-Matti Trogenin osalta onnistuneesti, sillä hän oli kaikkien tähtikuljettajien joukossa toinen. Palkintona Trogen pääsi lahjoittamaan 3 000 dollaria valitsemalleen taholle: Muijalan peruskoululle, jota hän itsekin kävi lapsuudessaan.
Safkat Tikissä-blogin takana ovat kuntoileva kokki Pete Kilpeläinen sekä ravitsemusasiantuntija, ETM Mari Lahti, joka on toiminut myös Urheassa urheiluravitsemuksen asiantuntijana ja nykyään vaikuttaa Päijät-Hämeen urheiluakatemian alueella.
Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt urheilija-apurahoja talvilajien urheilijoille yhteensä 884 000 euroa. Apurahan sai 101 urheilijaa. Suurimman 20 000 euron apurahan sai 11 urheilijaa. 31 urheilijalle myönnettiin 10 000 euron apuraha ja 59 urheilijalle 6 000 euron suuruinen apuraha.
Tällä ohjeella tuetaan urheilijoiden turvallista harjoittelua sekä valmentajien ja muiden asiantuntijoiden turvallista työskentelyä valmennustapahtumassa koronapandemian aikana. Ohjetta noudattamalla voidaan ehkäistä tartuntoja ja vähentää altistuneiden määrää. Ohje tulee voimaan 1.6.2020 ja se perustuu Suomen viranomaisten säädöksiin ja ohjeisiin (www.thl.fi).
”Tämän avulla vanhemmat pääsevät paremmin mukaan nuoren projektiin: urheiluun ja opiskeluun” – pian valmistuva materiaali auttaa vanhempia tukemaan nuorta urheilijan polulla
Helsingin Vallilaan nousevan urheilun ja opiskelun kampuksen rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Niin sanottu Urhea-kampus nousee Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen yhteyteen Mäkelänkadun varteen. Nykyisen urheilulukion, Mäkelänrinteen Uintikeskuksen ja Käpylän jalkapallokenttien kokonaisuus täydentyy monilajisella urheiluhallilla, lukion laajennuksella ja opiskeleville urheilijoille suunnitellulla asuinkerrostalolla.
Judoliiton uudeksi päävalmentajaksi 1.9. alkaen on valittu entinen maailman ranking-listan ykkönen, kuusinkertainen EM-mitalisti, Rok Draksic Sloveniasta.
Seurojen ja muiden yhteisöjen tilavuorot sisäliikuntatiloissa kesäkaudella Sisäliikuntapaikoissa (pois lukien uimahallit ja maauimalat sekä Katajanokan liikuntahalli) jatkuvat seuroille ja muille yhteisöille aiemmin myönnetyt vuorot 1.6. alkaen sellaisenaan. Uimaseuroja tiedotetaan myöhemmin vesiliikunnan tilavuoroista ja varattavista ajoista.
RSS ATOM