Asiantuntijapalvelut

1-kategorian urheilijoille luodaan tarpeiden mukainen palvelupaketti

Palveluiden tarve ja sisältö käydään läpi Pulssi-keskusteluissa ja sovitaan erikseen yhdessä lajiliiton ja Urhean edustajien kanssa.

Viikkofysioterapia

Fysioterapeutteina toimivat Urhean fysioterapeutit Juha Koistinen ja Vesa Kuparinen.

Fysioterapiaryhmä kokoontuu maanantaisin ja on tarkoitettu pääasiassa 2-kategorian urheilijoille.

Mäkelänrinteen lukiolaisille suunnatut tukiharjoitteluryhmät kokoontuvat kestävyysryhmä keskiviikkoisin ja teholajit torstaisin.

 

Fysioterapiapäivystys ja kuntoutusryhmä (päivitetään syksyn 2018 aikana)

1- ja 2-kategorian urheilijoille ja Märskyn urheilulukiolaisille on tarjolla fysioterapiapäivystystä kahdesti viikossa maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lisäksi kaikilla Urhean urheilijoilla on mahdollisuus osallistua kuntoutusryhmään keskiviikkoisin.

Tarkemmat ajankohdat ja tiedot näistä palveluista löydät seuraavalta sivulta. http://www.urhea.fi/asiantuntijapalvelut/fysioterapia/

Terveystarkastukset, lääkärin vastaanotot, omalääkäripalvelu ja kuntotestit Helsingin urheilulääkäriasemalla

Helsingin Urheilulääkäriasema (HULA) on urheiluun liittyviin ongelmiin keskittynyt lääkäriasema ja liikuntafysiologinen erityisosaamiskeskus, jossa kokeneet liikuntalääketieteen erikoislääkärit, erikoistuvat lääkärit ja liikuntafysiologit tutkivat ja hoitavat kokonaisvaltaisesti vankalla ammattitaidolla.

URHEA:n 1-kategorian urheilijoilla on mahdollisuus käydä terveystarkastuksessa Helsingin urheilulääkäriasemalla ilmaiseksi ja URHEA:n 2-kategorian urheilijoilla puoleen hintaan (60 euroa). Terveystarkastus kannattaa tehdä vuosittain, mutta ensimmäisen kerran jälkeiset tarkastukset voivat olla kevyempiä. Ennen tarkastukseen menoa urheilija täyttää esitietolomakkeen, josta selviää urheilijan vammahistoria ja mahdolliset perinnölliset sairaudet.

Ensimmäisen kerran kattava tarkastus sisältää:

  • Esitietolomakkeen läpikäynti
  • Sydänfilmi (EKG)
  • Keuhkojen toimintakoe (virtaus-tilavuus spirometria)
  • Perusverenkuva (Hb, Hkr, MCHC, MCV, valkosolujen ja punasolujen määrät, verihiutaleet)
  • Perusteellinen lääkärintarkastus urheilijan ja lajin vaatimukset huomioiden

Terveystarkastuksen lisäksi URHEA:n 1- ja 2-kategorian urheilijat voivat hyödyntää omalääkäripalvelua, joka sisältää mahdollisuuden jatkuvaan, pitkäjänteiseen ja yksilölliseen hoitosuhteeseen, sekä henkilökohtaiseen yhteydenpitoon lääkärin kanssa ja tarvittaessa hoitoon pääsyn melkein aina samana päivänä. Jos olet kiinnostunut omalääkäripalvelusta, ota tämä puheeksi terveystarkastuksen yhteydessä. Tämän lisäksi normaalit vastaanotto- ja kuntotestipalvelut ovat tietenkin urheilijoiden käytettävissä.

URHEA:n 3-kategorian urheilijoilla on mahdollisuus terveystarkastukseen täydellä hinnalla (120 euroa), nopeaan pääsyyn HULA:n vastaanotolle normaaleilla vastaanottomaksuilla, sekä tarpeen mukaan myös normaalihintaisiin kuntotestauspalveluihin.

Ajanvaraustiedot ja lisätietoja Helsingin urheilulääkäriasemasta seuraavasta linkistä. http://www.urhea.fi/asiantuntijapalvelut/laakaripalvelut/helsingin-urheilulaakariasema/

Maksuton urheilulääkärin vastaanotto Bulevardin klinikalla

1- ja 2-kategorian urheilijoilla ja Märskyn urheilulukiolaisille on mahdollisuus maksuttomaan ensimmäiseen lääkärikäyntiin / vamma Bulevardin klinikalla.

3-kategorian urheilijat saavat vastaanottoaikoja nopeasti normaaleilla vastaanottomaksuilla

Lisätietoa Bulevardin klinikan palveluista seuraavasta linkistä. http://www.urhea.fi/asiantuntijapalvelut/laakaripalvelut/bulevardin-klinikka/

Psyykkinen valmennus

Urhean urheilijoiden on mahdollista hakeutua psyykkiseen valmennukseen.

  • 1. kategorian urheilijoille käynnit ovat ilmaisia
  • 2. ja 3. kategorian urheilijoille käyntikerta maksaa 60 euroa

Myös valmentajille järjestetään psyykkisen valmennuksen kursseja, joista tiedotetaan erikseen ilmoittautumisen ollessa ajankohtaista.

Psyykkisten valmentajien yhteystiedot löydät täältä. http://www.urhea.fi/asiantuntijapalvelut/psyykkinen_valmennus/tapaa-urheilupsykologi/

Ravitsemusvalmennus

Yksilöllisen ravitsemusvalmennuksen edut eri akatemiatasoilla ovat seuraavat:

  • 1. kategorian urheilijoille kolme ensimmäistä käyntiä sekä bonusajat veloituksetta
  • 2. ja 3. kategorian urheilijoille bonusajat veloituksetta

Muiden tapaamisten hinta on 60€/kerta

Lisätietoja ja ravintovalmentajan yhteystiedot löydät täältä http://www.urhea.fi/asiantuntijapalvelut/ravitsemusvalmennus2/tapaa-ravitsemusvalmentaja/