Kuvaus toiminnasta

1. Toiminta on suunnattu vähintään lukioikäisille SM-tason uimareille. Lisäksi on seurayhteistyötä nuorten huippujen valmennuksessa.

2. Tavoitteena on luoda ammattimaisen harjoittelun ja valmentamisen olosuhteet ja sitä kautta tarjota urheilijoille mahdollisuus kehittyä potentiaalinsa mukaan aina kansainväliselle tasolle. Siihen tarvitaan yhteistyötä seurojen, liiton ja koulujen välillä.

3. Huippuosaamista on tarjolla uinnissa ja uimahypyissä.

4. Päivittäisvalmennus tapahtuu Uimaliiton valmennuskeskuksen ja Mäkelänrinteen urheilulukion aamuharjoituksissa sekä seurojen harjoituksissa. Maajoukkuetason urheilijat saavat valmennusta lisäksi liiton leireillä. Valmennuksen koordinointi tapahtuu seurojen, liiton ja koulun yhteistyönä ja liiton puolelta järjestelmävastuussa on valmennuspäällikkö Ippe Natunen. Kullakin seuralla on oma päävalmentajansa. Mäkelänrinteen urheilulukion harjoituksista vastaa poikien osalta valmennuskeskuksen päävalmentaja Mika Kekäläinen ja tyttöjen osalta Matti Mäki.

Liitto panostaa vahvasti urheiluakatemiajärjestelmään. URHEAN ja uinnin valmennuskeskuksen kautta saa uimari harjoitteluun ja opiskeluun tukipalveluineen täyden palvelupaketin. Uimaliitto pitää erittäin tärkeänä yhteistyötä urheiluakatemian toimijoiden kanssa.