Lisätietoja

Suomen Judoliitto on usean vuoden ajan koonnut eri ikätasojen toimintaa pääkaupunkiseudulla toimivaksi harjoittelukeskukseksi. Judoliitto sai vahvistusta nuorten valmennustoimintaansa, kun Markus Pekkola aloitti työnsä vuoden 2007 alussa liiton palkattuna nuorten Olympiavalmentajana. Pekkolan toimenkuvaan kuuluu mm. pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ja Mäkelänrinteen urheilulukion judokoiden valmennus. Toimi rahoitetaan yhteistyössä Olympiakomitean, Judoliiton ja Judoliiton Etelä-Suomen alueen kanssa.

Suomen Judoliitto tarjoaa Urhean piirissä oleville judokoille harjoitteluolosuhteet sekä valmennuspalveluita. Kaikki Urheaan kuuluvat judokat ovat aikuisten tai nuorten maajoukkueurheilijoita. Harjoittelukeskuksen harjoituksiin voivat osallistua myös toiselta paikkakunnalta tulevat, Urheaan kuulumattomat urheilijat. Valmennuskeskustoiminta on tarkoitettu pääosin B-juniori-ikäisille ja sitä vanhemmille edustusurheilijoille sekä sellaisiksi tähtääville. Aluevalmennuskeskus tarjoaa nuorille, huipulle tähtääville judokoille lisäharjoittelumahdollisuuden seuraharjoitusten tueksi.

Toimintaa harjoitetaan yhdessä Suomen Judoliiton, alueen judoseurojen, Mäkelänrinteen urheilulukion sekä Urhean yhteistoimintana valmennuskeskuksessa sekä valtakunnallisissa valmennustilaisuuksissa; näitä täydentävät alueella järjestettävät alueleirit. Harjoituspaikkoina toimivat alueen seurojen judosalit sekä Mäkelänrinteen uintikeskuksen harjoitustilat.
Mäkelänrinteen Urheilulukioon ovat hakeutuneet lukioikäiset huiput. Nuorten ja aikuisikäisten huippujen harjoittelua yhdistämällä on saatu aikaan tehokasta tulevaisuuteen tähtäävää toimintaa.
Harjoittelussa pyritään huomioimaan harjoittelukauden eri vaiheet ja kuormitukset - sekä urheilijoiden yksilölliset tarpeet valmennuksen suhteen. Valmennussuunnitelma seuraa Suomen Judoliiton valmennus- ja kilpailusuunnitelmaa. Valmennuksen suunnittelu toteutetaan yhteistyössä lajiliiton sekä seura- että henkilökohtaisten valmentajien kanssa.
Harjoittelu perustuu jokaisen urheilijan henkilökohtaisten lajitaitojen sekä fyysisten ja psyykkisten ominaisuuksien kehittämiseen. Tavoitteena on kehittää urheilijoiden valmiuksia omatoimiseen harjoitteluun.