Mikä on Urhea

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on vuonna 2003 käynnistynyt Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia. Urhea toimii kiinteässä yhteistyössä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa. Urhean taustalla toimii Urhea-säätiö.

Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijan ja valmentajan arkeen. Urhean johtoajatus on "Parempi arki tuo paremman tuloksen".

Urhean toiminta on tarkoitettu nuorille huipulle tähtääville ja jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille.

Urheaan kuului vuoden 2015 lopussa 2148 urheilijaa, joista 111 on ns. olympiatason eli 1.tason urheilijoita. Maajoukkuetason urheilijoita on mukana 800 (2. taso) ja haastajatason urheilijoita yli 1236 (3. taso). Lisäksi yläkouluverkoston piirissä mukana oli 1535 urheilijaoppilasta.  Lajeja on mukana yli 20 samoin kuin toisen ja korkea-asteen oppilaitoksia. Tukipalveluista huolehtii laaja joukko eri alojen asiantuntijoita. Mukana ovat myös Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit.

Eri tahojen yhteistyön koordinoinnista vastaavat Urhean toiminnanjohtaja Simo Tarvonen, huippu-urheilukoordinaattori Juha Dahlström, yläkoulutyön kehittäjä Jari Savolainen ja valmennuksen kehittäjä Mika Saari. Urheaa hallinnoi Urhea-säätiö sr valtuuskunta ja hallitus.