Työharjoittelu ja osa-aikatyö

Työharjoittelut ovat tärkeä osa opintoja myös urheilijoille.  Osa-aikatyö on usein myös taloudellisesti välttämätöntä jossain vaiheessa urheilu-uraa.  Urheilijoiden on tärkeä löytää  joustavia mahdollisuuksia tehdä työtä urheilu-uran aikana, sillä vain järkevällä ajankäytöllä on mahdollista löytää riittävä määrä aikaa harjoittelulle ja palautumiselle. Työharjoittelukokemusta omaavilla urheilijoilla on mahdollisuus sijoittua helpommin työmarkkinoille urheilu-uran jälkeen.

Suomen Olympiakomitean ja Urhean yhteistyöyritys Adecco Finland tarjoaa työllistymisen tueksi palveluita urheilijoille. Adecco tarjoaa työllistymisen tukea kahdella tasolla sekä Olympiakomitean tukiurheilijoille että muille akatemiaurheilijoille. Lisätietoja mahdollisuuksista löydät Adeccon sivuilta sekä lalla ladattavista liitetiedostoista. 

Hyvä tapa on hakea suoraan oma alaa tai kiinnostusta omaavaa työpaikkaa ja käyttää tarvittaessa Adeccon palveluita työsuhteen rakentamisessa. Litteenä on myös ohje työnantajille, joka kannattaa ehdottomasti esitellä kohdeyritykselle työhaun yhteydessä.

 

Lisätiedot: Jari Savolainen, 0405307679, jari.savolainen@urhea.fi

AVOIMET URHEILIJAYSTÄVÄLLISET TYÖPAIKAT

 

 

PDF-tiedostoAthlete Friendly Company_Ohje urheilijalle työnhakuun_2015.pdf (1.3 MB)
Urheilijoiden työnhakuohje
PDF-tiedostoAthlete Friendly Company_Ohje yhteistyöyrityksille_2015.pdf (1.3 MB)
Ohje työnantajille urheilijaystävällisestä työllistämismallista