Pukinmäenkaaren peruskoulu, urheiluyläkoulu, liikuntapainotus

Pukinmäenkaaren peruskoulun urheiluyläkoulutoiminta

 

Pukinmäenkaaren peruskoulu on Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman hyväksymä urheiluyläkoulu. Olemme mukana valtakunnallisessa urheiluyläkoulukokeilussa. Kokeilun tavoitteena on yhdistää tavoitteellinen liikuntaharrastus ja koulunkäynti sekä testata uuden valtakunnallisen pääsykokeen toimivuutta oppilasvalinnassa.

Pukinmäenkaaren peruskoulun tavoitteena on tarjota yläkouluikäisille urheilijoille mahdollisuus yhdistää koulunkäynti urheiluun tunnuksella ”Urheilua ja elämää varten”. Koulussa on liikunnan painotettua opetusta 3.-9.-luokkille ja Urhean urheiluluokkatoimintaa 7.-9.-luokilla.

Koulussa on Avoimet ovet lauantaina 11.1.2020. Tällöin voi tulla seuraamaan esimerkkituntia liikuntalinjan opetuksesta ja tutustumaan kuluun muutenkin. Päivän aikataulu tulee Ajankohtaista-osioon joulukuussa.

 

Urheiluluokkatoiminta yhdistää koulun ja urheilun 

Urheiluluokkalaisilla on mahdollisuus urheilla ja liikkua koulupäivän yhteydessä vähintään 8 tuntia viikossa. Oppilailla on mahdollisuus harjoitella tiistai- ja torstaiaamuisin klo 8:00 - 10:00, jolloin oppitunteja ei ole.   Seitsemäsluokkalaiset harjoittelevat vain torstaiaamuisin.

Tavanomaisten kahden liikuntatunnin lisäksi liikuntalinjalaisilla ja urheiluluokkalisilla on 2 tuntia valinnaista liikuntaa. Liikunnan opetus järjestetään Kasva urheilijaksi – kokonaisuuden tavoitteiden mukaisesti. Lisätietoa näette koulun opetussuunnitelmasta . Näillä oppitunneilla keskitytään yleisvalmennukseen ja kiinnitetään erityisesti huomioita urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja tärkeisiin perusliikuntataitoihin. Urheiluluokkalaiset ovat liikuntatunneilla omana ryhmänään, mikä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää liikuntataitoja motivoivassa ilmapiirissä. Lajiharjoitukset tapahtuvat yhteistyössä seurojen ja liittojen kanssa koripallossa (virallinen Susi Campus koulu, ) voimistelussa jalkapallossa, salibandyssa ja jääkiekossa. Lisäksi koulu on järjestänyt kerhotoimintana yleisvalmennusta. 

Koulun pihapiirissä sijaitsevat loistavat urheilupaikat harjoittelemiseen. Liikuntatunneilla hyödynnämme esimerkiksi koulun viereisen liikuntapuiston yleisurheilu-, tennis-, jalkapallo-, tekonurmi- ja rantalentopallokenttiä sekä talvella tekojääkaukaloa. Seurojen ja lajiliittojen järjestämiä aamuharjoituksia pidetään lähialueen harjoittelupaikoissa: mm. Helmi Center, Mosa - halli, Malmin jäähalli ja Aava areena hieman vuosittain vaihdellen. 

Haku Pukinmäenkaaren peruskouluun

Koulun URHEA-linjalle/urheiluluokalle otetaan soveltuvuuskokeella joka vuosi 16-32 urheilijaa. Pääsykokeen perusosa on keskiviikkona 22.1.2020 ja pääsykokeen lajiosa perjantaina 24.1.2020 tuleville seitsemäsluokkalaisille. Varapäivät  suorituksille ovat maanantai 10.2.2020 (perusosa) ja keskiviikko 12.2.2020 (lajiosa) niille, jotka lääkärintodistuksen perusteella olivat estyneitä saapumaan varsinaisiin pääsykoepäiviin.

Koe mittaa yleistä liikunnallisuutta, nopeutta, ketteryyttä, koordinaatiota, kestävyyttä, liikerytmiikkaa sekä lajitaitoja.  

Lisätietoa ja lomakkeet 
www.edu.hel.fi/kuudesluokkalaisenopas

Soveltuvuuskoe pidetään Pukinmäenkaaren peruskoulun liikuntasalissa. Koulussa on käytössä valtakunnallinen soveltuvuuskoe. Ks. Urhean sivut. Soveltuvuuskokeen kaikki suoritukset näkyvät linkin videoista, joten testisuorituksia voi tarkastella ja harjoitella etukäteen.

Koulukohtainen soveltuvuuskoeosio on koripallo.    

Tervetuloa tutustumaan!   

Myös oman oppilaaksiottoalueen ulkopuoliset oppilaat voivat hakea kouluun. Kehitämme joustavia opetusjärjestelyjä ja digitaalisia opetusmenetelmiä yläkouluikäisille, jotta eteneminen opinnoissa on mahdollista myös niille oppilaille, joilla urheilu aiheuttaa paljon poissaloja lähiopetuksesta.  

Tiedustelut
Rehtori Leena Hiillos leena.hiillos(at).hel.fi / 050 3863470 
Virka-apulaisrehtori Mikko Kytömäki mikko.kytomaki(at)hel.fi, /0403360131 

Lisätietoa ja lomakkeet


Kouluihin toimitetaan Kuudesluokkalaisen - opas, joka löytyy myös osoitteesta https://www.hel.fi/helsinki/fi/paivahoito-ja-koulutus/perusopetus/kuudesluokkalaiset

Haku tapahtuu omalta koululta saadun oppilastietokortin toisella puolella painotetun opetuksen hakulomakkeella. Lomake tulee palauttaa omalle koululle 15.1.2020 mennessä

Lisätietoa internetsivuilta

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/mita-opiskellaan/painotettu/

Soveltuvuuskoe pidetään Pukinmäenkaaren peruskoulun liikuntasalissa. Koulussa on käytössä valtakunnallinen www.soveltuvuuskoe.fi . Ks. Urhean sivut. Soveltuvuuskokeen kaikki suoritukset näkyvät linkin videoista, joten testisuorituksia voi tarkastella ja harjoitella etukäteen.

Koulukohtainen soveltuvuuskoeosio on koripallo.