Puistopolun peruskoulu, urh.yläkoulu, liik.painotus

Koripalloharjoituksista vastaa Warttibasket
Perjantaiaamun jääkiekkoharjoitukset Vuosaaren jäähallissa jääkiekkoliiton valmentajien vetämänä
FC Viikingit vastaavat jalkapalloilijoiden monipuolisesta harjoittelusta
Salibandyharjoituksista vastaa SSV

Puistopolun peruskoulu


(vanhaTehtaanpuiston yläasteen koulu)

Puistopolun peruskoulu on ensimmäinen liikuntapainotteinen yläaste Helsingissä ja koko Suomessa. Koulu on ollut mukana yläkoulujen urheiluakatemiaverkostossa alusta lähtien.

Puistopolun peruskoulu on mukana 1.8.2017 alkavassa Suomen Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa. Oppilas voi siis hakea soveltuvuuskokeella liikuntapainotukseen ja sen lisäksi jatkokokeella urheiluyläkouluun.

Koulu tarjoaa urheilukoululaisille mahdollisuuden aamuharjoitteluun omassa lajissaan 1-2 krt/vko, Kasva urheilijaksi -kokonaisuuden, joka koostuu yleisvalmennuksesta, terveystiedosta sekä oppilaanohjauksesta ja liikuntatunneilla toteutettavan monipuolisen liikuntapohjan 2-3 x 2h viikossa, mahdollisuuden digitaalisesti toteutettavaan etäopetukseen harjoitus- ja kilpailumatkojen aikana sekä opintojen räätälöintimahdollisuuden omaan harjoitteluun sopivaksi.  Urheiluakatemia (Urhea) -verkosto mahdollistaa viimeisimmän valmennustiedon saamisen.

Puistopolun peruskoulussa on valmennusta yhteistyöseurojen ja liittojen toimesta seuraavissa lajeissa: jääkiekko, jalkapallo, koripallo, salibandy,  voimistelu(mm. telinevoimistelu ja Team Gym) ja golf. Myös muilla lajeilla on mahdollisuus aamuharjoitteluun sovittaessa oman valmentajan kanssa.  Urheilu- ja liikuntaluokkalaisella voi olla liikuntaa jopa  4-12 tuntia/viikossa. Aamuharjoitukset sijoittuvat tiistai ja  torstai aamuun klo 8.00-10.00.


Koulun kotisivujen osoite on:

https://www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/puistopolun-peruskoulu

 

Lisätietoja Puistopolun peruskoulusta:

 

Urheiluyläkouluvastaava  taina.ahola@edu.hel.fi; 040 7300944

Rehtori  Pertti Tossavainen pertti.tossavainen@hel.fi

Apulaisrehtori Jari Sipilä, jari.sipila@hel.fi

 

Hakeminen liikuntapainotukseen ja urheiluyläkoulukokeiluun

 

Painotukseen voi hakea oman oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta. 

Kouluun valitaan 32 (sis. urheiluyläkoulukokeilun) uutta oppilasta liikuntaluokille soveltuvuuskokeen perusteella.

Hakuinfo ja soveltuvuuskoe ks. Urhean ja koulun kotisivut

Koulussamme toteutetaan joustavia opetusjärjestelyjä yläkouluikäisille urheilijoille, jotta eteneminen opinnoissa on mahdollista, jos urheilu aiheuttaa paljon poissaloja lähiopetuksesta

 

http://www.blogitehtis.blogspot.fi/