Pasilan peruskoulu

© www.riston.kuvat.fi
© www.riston.kuvat.fi
© www.riston.kuvat.fi

 

Pasilan peruskoulu (päivitetty 20.12.2018)

Pasilan peruskoulu on Alppilan ja Pasilan alueen lähikoulu. Koulu toimii myös ruotsin kielikylpy-yläkouluna Kallion ala-asteen oppilaille. Pasilassa tarjotaan A-saksan ja A- ranskan opetusta. Koulussa on yhteensä noin 570 oppilasta, joista n. 220 oppilasta vuosiluokilla 7-10.

Opetus on yläkoulussa vuosiluokkiin sitomatonta, kurssimuotoista ja jokaisella oppilaalla on oma opintopolku. Oppilaat suunnittelevat oman opinto-ohjelmansa yhdessä huoltajien ja omaopettajan kanssa.

Urheiluyläkoulukokeilun lajeja Pasilan peruskoulussa ovat telinevoimistelu, rytminen voimistelu, uimahypyt ja tanssiurheilu. Myös muiden lajien urheilijat voivat hakeutua Pasilaan.

Koulun urheilijaluokalle otetaan oppilaat valtakunnallisella soveltuvuuskokeella (www.soveltuvuuskoe.fi).

Lisätietoa ja lomakkeet löytyvät osoitteesta www.edu.hel.fi/kuudesluokkalaisenopas

Pääsykokeen perusosa järjestetään keskiviikkona 23.1.2019 (osoitteessa liikuntasali, Savonkatu 4, pohjakerros) ja pääsykokeen lajiosa perjantaina 25.1.2019. Lajiosatestin toteuttavat koulut ja lajiliitot yhteistyössä erikseen kerrottavilla suorituspaikoilla ja paikat ovat nähtävillä Urhean sivuilla.

Varapäivät suorituksille ovat maanantai 11.2.2019 (perusosa) ja keskiviikko 13.2.2019 (lajiosa) niille, jotka lääkärintodistuksen perusteella olivat estyneitä saapumaan varsinaisiin pääsykoepäiviin.

 

Urheiluyläkoulukokeilun tavoitteena on tukea nuorta kilpaurheilijaa opiskelun ja urheilun yhdistämisessä sekä urheilijana kasvamisessa.  Kouluviikkoon pyritään rakentamaan 6 - 10 tunnin aikaikkuna urheilulle. Urheiluyläkoulun painotuslajeissa harjoitusajat pyritään sovittamaan yhteen Mäkelänrinteen valmennusryhmien kanssa.

Oppilailla on ollut mahdollisuus lisäksi sijoittaa harjoitusaikoja aamu- ja iltapäiviin useammalle päivälle sekä osallistua kisamatkoille koulutyön ohessa. Osittain oppilaat ovat voivat suorittaa koulutyötä opettajien antamilla etätehtävillä ja verkko-opiskeluna.  

Pasilan peruskoulussa aamuharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen kanssa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Suomen Voimisteluliitto suosittelee Pasilan peruskoulua teline- ja rytmisen voimistelun kilpaurheilijoille, Suomen Uimaliitto uimahyppääjille ja Suomen Tanssiurheiluliitto kkilpatanssijoille.

Pasilan peruskoulu järjestää vanhemmille tiedotustilaisuuden 10.1.2019 klo 17.30 koulun juhlasalissa (Savonkatu 2).

Lisätietoja saa rehtori Maria Uutaniemeltä  09-31084410 (maria.uutaniemi(at)hel.fi)  ja liikunnanopettaja Kalle Kuokkaselta (kalle.kuokkanen(at)edu.hel.fi)

www.pasilanpk.edu.hel.fi
https://pasilanperuskoulu.wordpress.com/