Pasilan peruskoulu

© www.riston.kuvat.fi
© www.riston.kuvat.fi
© www.riston.kuvat.fi

Pasilan peruskoulu

(Päivitetty 29.10.2020)

Pasilan peruskoulu järjestää vanhemmille etätiedotustilaisuuden 11.11.2020 klo 18.00. Linkki infotilaisuuteen löytyy koulun kotisivuilta 11.11.2020 klo 12.00.

Pasilan peruskoulu on Alppilan ja Pasilan alueen lähikoulu. Koulu toimii myös ruotsin kielikylpy-yläkouluna Kallion ala-asteen oppilaille. Urhea-linjalla opiskelee n. 60 7.-9.luokkalaista. Pasilassa tarjotaan A-saksan ja A- ranskan opetusta. Koulussa on yhteensä noin 620 oppilasta, joista n. 220 oppilasta vuosiluokilla 7-10.

Opetus on yläkoulussa vuosiluokkiin sitomatonta, kurssimuotoista ja jokaisella oppilaalla on oma opintopolku. Oppilaat suunnittelevat oman opinto-ohjelmansa yhdessä huoltajien ja omaopettajan kanssa.

Urheiluyläkoulukokeilun lajeja Pasilan peruskoulussa ovat telinevoimistelu, rytminen voimistelu, uimahypyt ja tanssiurheilu. Myös muiden lajien urheilijat voivat hakeutua Pasilaan.

Koulun urheilijaluokalle otetaan oppilaat valtakunnallisella soveltuvuuskokeella (www.soveltuvuuskoe.fi).

Lisätietoa ja lomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/kuudesluokkalaiset

Lukuvuoden soveltuvuuskokeen perusosan ja lajitestin päivämäärät löytyvät koulun kotisivuilta ja Urhean sivuilta.  Lajiosatestin toteuttavat koulut ja lajiliitot yhteistyössä erikseen kerrottavilla suorituspaikoilla ja paikat ovat nähtävillä Urhean sivuilla.

Soveltuvuuskokeille on myös varattu varapäivät (päivämäärät Urhean sivuilta) niille, jotka lääkärintodistuksen perusteella olivat estyneitä saapumaan varsinaisiin pääsykoepäiviin.

 

Urheiluyläkoulukokeilun tavoitteena on tukea nuorta kilpaurheilijaa opiskelun ja urheilun yhdistämisessä sekä urheilijana kasvamisessa.  Kouluviikkoon pyritään rakentamaan 6 - 10 tunnin aikaikkuna urheilulle. Urheiluyläkoulun painotuslajeissa harjoitusajat pyritään sovittamaan yhteen esim. Mäkelänrinteen valmennusryhmien kanssa.

Kurssimuotoisessa yläkoulussa oppilailla on ollut mahdollisuus lisäksi sijoittaa harjoitusaikoja aamu- ja iltapäiviin useammalle päivälle sekä osallistua kisamatkoille koulutyön ohessa. Osittain oppilaat ovat voivat suorittaa koulutyötä opettajien antamilla etätehtävillä ja verkko-opiskeluna.  

Pasilan peruskoulussa aamuharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen kanssa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Suomen Voimisteluliitto suosittelee Pasilan peruskoulua teline- ja rytmisen voimistelun kilpaurheilijoille, Suomen Uimaliitto uimahyppääjille ja Suomen Tanssiurheiluliitto kilpatanssijoille.

Lisätietoja saa rehtori Maria Uutaniemeltä 09-31084410 (maria.uutaniemi(at)hel.fi), sekä liikunnanopettajilta Kalle Kuokkaselta (kalle.kuokkanen(at)edu.hel.fi) ja Sanna-Kaisa Linnulta (sanna-kaisa.lintu@hel.fi)

www.pasilanpk.edu.hel.fi
https://pasilanperuskoulu.wordpress.com/

@pasilan peruskoulu