Leppävaaran koulu, urheiluluokat

Leppävaaran koulu, urheiluyläkoulukokeilu

Hakuinfo 2020 pidetään 13.1. klo 18 Lintumetsän koulun auditoriossa (Lintumetsäntie 10, 02660Espoo)

Leppävaaran koulun lähiympäristö tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset liikunta- ja harjoitusolosuhteet tavoitteelliseen harjoitteluun ja urheiluvalmennukseen.

Tässä tekstissä kuvataan urheiluluokan (urheiluyläkoulukokeilu) opiskelua ja hakuprosessia. Syksyllä 2019 Leppävaaran koulussa aloittaa kaksi urheiluluokkaa.

Urheiluluokan oppilaat osallistuvat kaikille yhteiseen koululiikuntaan (LI) ja valinnaisen liikunnan kurssiin (LIV), jota toteutetaan Kasvaa urheilijaksi -sisältöjen mukaisesti. Kurssit antavat mahdollisuuden monipuoliseen yleis- ja taitoharjoitteluun kouluaikana ja yhdessä lajivalmennuksen kanssa tukevat laadukkaasti urheilijan polkua. Leppävaaran koulun urheiluluokkalaisilla on mahdollisuus harjoitella tiistaiaamuisin klo 8-9.45 sekä keskiviikkoiltapäivisin klo 14.15 jälkeen seurojen järjestämissä oman lajin harjoituksissa. Oppilailla on mahdollista liikkua koulun lukujärjestyksen puitteissa 7. luokalla yhteensä 4-8 tuntia viikossa (LI, LIV ja oma laji) ja 8-9-luokilla yhteensä 4-10 tuntia viikossa (LI, LIV, oma lajiharjoitus ja liikunnan lyhytkurssit).

Leppävaaran koulu on saanut urheiluyläkoulustatuksen, ja koulu on mukana 1.8.2017 alkaneessa Suomen Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa.

 

Leppävaaran koulun urheiluluokkaan hakeminen 2020

 

Hakulomake Hakemus peruskoulun 7. luokalle

–Täytetään ensisijaisesti wilmassa. Jos tämä ei ole mahdollista, löytyy paperilomake osoitteesta espoo.fi/opetuksenlomakkeet. Paperilomake palautetaan oppilaan nykyiseen kouluun (espoolaiset) tai Christina Rissaselle (ulkopaikkakuntalaiset) viimeistään 16.1.2020. Lisätietoa espoo.fi-sivustolla.

Vain määräajassa hakemuksensa palauttanut voi osallistua valintakokeeseen.

–Valintakoe urheiluluokalle järjestetään 22.1.2020, lajitesti 24.1.2020.

Urhea-urheiluyläkoulukokeilun urheiluluokalle oppilaat valitaan valtakunnallisten Olympiakomitean hyväksymien oppilasvalintaperusteiden mukaisesti siten, että espoolaiset hakijat ovat etusijalla. Oppilasvalinnan perusteena oleva valintakoe ja -ohjeet: www.soveltuvuuskoe.fi

Hakuinfo 2020 pidetään 13.1. klo 18 Lintumetsän koulun auditoriossa (Lintumetsäntie 10, 02660Espoo)

Mahdolliset lisätiedot

Kirsti Kupiainen rehtori, Leppävaaran koulu

Puh. 040 5533 549

kirsti.kupiainen@espoo.fi