Leppävaaran koulu, urheiluluokat

Leppävaaran koulu, urheiluyläkoulukokeilu

Soveltuvuuskoe 23.1.2019, Leppävaaran liikuntahalli (Veräjäpellonkatu 6). Pojat klo 8.00-12.00, Tytöt klo 12.30-16.00

Leppävaaran koulun lähiympäristö tarjoaa erinomaiset ja monipuoliset liikunta- ja harjoitusolosuhteet tavoitteelliseen harjoitteluun ja urheiluvalmennukseen.

Tässä tekstissä kuvataan urheiluluokan (urheiluyläkoulukokeilu) opiskelua ja hakuprosessia. Syksyllä 2019 Leppävaaran koulussa aloittaa kaksi urheiluluokkaa.

Urheiluluokan oppilaat osallistuvat kaikille yhteiseen koululiikuntaan (LI) ja valinnaisen liikunnan kurssiin (LIV), jota toteutetaan Kasvaa urheilijaksi -sisältöjen mukaisesti. Kurssit antavat mahdollisuuden monipuoliseen yleis- ja taitoharjoitteluun kouluaikana ja yhdessä lajivalmennuksen kanssa tukevat laadukkaasti urheilijan polkua. Leppävaaran koulun urheiluluokkalaisilla on mahdollisuus harjoitella tiistaiaamuisin klo 8-9.45 sekä keskiviikkoiltapäivisin klo 14.15 jälkeen seurojen järjestämissä oman lajin harjoituksissa. Oppilailla on mahdollista liikkua koulun lukujärjestyksen puitteissa 7. luokalla yhteensä 4-8 tuntia viikossa (LI, LIV ja oma laji) ja 8-9-luokilla yhteensä 4-10 tuntia viikossa (LI, LIV, oma lajiharjoitus ja liikunnan lyhytkurssit).

Leppävaaran koulu on saanut urheiluyläkoulustatuksen, ja koulu on mukana 1.8.2017 alkaneessa Suomen Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa.

 

Leppävaaran koulun urheiluluokkaan hakeminen 2019

 

Hakulomake Hakemus peruskoulun 7. luokalle

–Täytetään ensisijaisesti wilmassa.

–Jos tämä ei ole mahdollista, löytyy paperilomake osoitteesta espoo.fi/opetuksenlomakkeet. Paperilomake palautetaan oppilaan nykyiseen kouluun (espoolaiset) tai Christina Rissaselle (ulkopaikkakuntalaiset) viimeistään 16.1.2019. Lisätietoa espoo.fi-sivustolla.

Vain määräajassa hakemuksensa palauttanut voi osallistua valintakokeeseen.

–Valintakoe urheiluluokalle järjestetään 23.1.2019, lajitesti 25.1.2019.

Urhea-urheiluyläkoulukokeilun urheiluluokalle oppilaat valitaan valtakunnallisten Olympiakomitean hyväksymien oppilasvalintaperusteiden mukaisesti siten, että espoolaiset hakijat ovat etusijalla. Oppilasvalinnan perusteena oleva valintakoe ja -ohjeet: www.soveltuvuuskoe.fi

 

Mahdolliset lisätiedot

Meri-Tuuli Koistiola, vs. rehtori, Leppävaaran koulu

Puh. 046 8772319 

meri-tuuli.koistiola@espoo.fi