Laajasalon peruskoulu, liikuntapainotus

 

Liikuntaluokka

Laajasalon peruskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia Fair Play –henkisiä nuoria. Laajasalon peruskoulu mahdollistaa urheilevalle nuorelle urheiluharrastusta tukevaa, monipuolista liikuntaa mm. Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennuksen avulla.
Liikuntaluokan oppilailla on liikuntaa luokka-asteesta ja valinnaisliikuntatuntien määrästä riippuen 3-9 tuntia viikossa.Liikunnan pääpaino on monipuolisessa liikunnassa. Erityisesti maila- ja palloilupelit ovat suosittuja, mutta tarjoamme monipuolisesti myös eri perusliikuntamuotoja.Osallistamme ja kannustamme oppilaitamme liikuntatuntien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Koulumme liikuntatilat ovat erinomaiset. Koulussamme on iso liikuntasali, joka voidaan tarvittaessa jakaa kolmeen osaan. Aivan koulun vieressä sijaitsee tekonurmikenttä.Laajasalon urheilupuisto sijaitsee koulun lähellä. Alueella on iso tekonurmikenttä, hiekkatekonurmi päällysteiset ulkotenniskentät, ulkokoripallokentät ja talvella ulkotekojääkaukalo. Lisäksi käytämme Laajasalon palloiluhallia. Lisäksi koulun lähimaasto tarjoaa merellistä luontomaisemaa iloon ja virkistykseen. Aittasaaressa sijaitsee yhdeksän reikäinen golfkenttä.
Liikuntatuntien slogan: Ilon kautta!


Urheiluakatemian tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille lajikohtaiseen aamuharjoitteluun tiistai aamuisin klo 8.00-9.30.Lisäksi Urhea-akatemia tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille fyysisen kunnon harjoittelun keskiviikkoisin klo 14.30-16.00. Fysiikka- ja lajiharjoittelun tiedot ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä Itä-Helsingistä löytyy fysiikkaharjoittelun lisäksi jalkapallon, jääkiekon, salibandyn ja koripallon lajiharjoitukset.

Haku Laajasalon peruskoulun liikuntaluokalle

Liikuntalinjan oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeella www.soveltuvuuskoe.fi joka mittaa taitoa, kuntoa, koordinaatiota ja harrastuneisuutta. Heikointa osiota testeissä ei huomioida. Soveltuvuuskokeiden testiosiot ovat sisäliikuntatestejä, jotka pidetään koulumme tiloissa. Laajasalon peruskoulun koulukohtainen osio on oppilaan oman urheilulajin näyttö koulun liikuntasalissa. Kesto 1 min.

Soveltuvuuskoe järjestetään  ke 27.1.2021 ja varapäivä ma 15.2.2021.Lisätiedot:

Antti Kervinen, puh. 040 621 2880, antti.p.kervinen@hel.fi
Liikunnanopettaja Kari Kukko, kari.kukko@edu.hel.fi
Liikunnanopettaja Annika Hurtamo, annika.hurtamo@edu.hel.fi

Liikunnanopettaja Kasperi Halme, kasperi.halme@edu.hel.fi

https://www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/laajasalon-peruskoulu/