Haagan peruskoulu , urheiluyläkoulu, liikuntapainotus

 

HAAGAN PERUSKOULU

 

Haagan peruskoulu on helsinkiläinen peruskoulu, jossa toimii liikunnan soveltuvuuskoeluokat jo 3. luokasta lähtien 9. luokkaan asti.

 

1.8.2017 alkaen Haagan peruskoulussa (yhdessä seitsemän muun pääkaupunkiseudun yläkoulu kanssa) käynnistyi Suomen Olympiakomitean koordinoima urheiluyläkoulukokeilu syksyllä 2017 aloittavilla 7. vuosiluokilla. Tämä kokeilu käynnistettiin nykyisen liikuntapainotuksen rinnalle. Nykyinen liikuntapainotus jatkuu nykyisen kaltaisena edelleen. Lisätiedot kokeilusta.

Urheiluyläkoulukokeilun tavoitteena on tukea nuorta kilpaurheilijaa opiskelun ja urheilun yhdistämisessä sekä urheilijana kasvamisessa.  Kouluviikkoon pyritään rakentamaan 6 - 10 tunnin aikaikkuna urheilulle. Aamuharjoittelulle on varattu aika tiistaisin ja torstaisin 8-10.

Liikuntapainotukseen ja urheiluyläkoulukokeiluun haetaan samalla lomakkeella. Hakija ilmoittaa hakemuksessaan pyrkiikö hän perinteiseen liikuntapainotukseen vai urheiluyläkoulukokeiluun. Urheiluyläkoulukokeilulle ja nykyiselle liikuntapainotukselle on sama soveltuvuuskoe. Soveltuvuuskoe on kokonaan uusi ja se on yhteinen kaikille liikuntapainotteisissa kouluissa.

Soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki hakijat 24.1.2018. Helsingissä urheiluyläkoulukokeilussa on varsinaisen soveltuvuuskokeen lisäksi lajiosa perjantaina 26.1.2018. Lajiosatestin toteuttavat koulut ja lajiliitot yhteistyössä erikseen kerrottavilla suorituspaikoilla. Haagan peruskoulun urheiluluokkakokeiluun voivat hakea kaikkien lajien urheilijat.Niille urheiluyläkoulukokeiluun hakeville oppilaille, joilla ei ole oman lajin soveltuvuuskoetta, järjestää Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia yleisen soveltuvuusarvioinnin.

Soveltuvuuskokeen ja ns. lajiosien tiedot löydät Pääkaupunkiseudun urheililuakatemian sivuilta.

Haagan peruskoulussa aamuharjoittelumahdollisuus järjestetään yhteistyössä lajiliittojen, seurojen kanssa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa. Lajiharjoittelumahdollisuus järjestetään jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä, voimistelussa. Muiden lajien urheilijoiden on mahdollista saada yleisvalmennusta tai sopia harjoittelu itsenäisesti seurojen kanssa.

Haagan peruskoulu järjestää tiedotustilaisuuden X.X.2018 klo  koulun juhlasalissa. Hakulomakkeisiin tästä.

Lisätietoja saa rehtori Matti Koivusalolta 040 334 7244 ja apulaisrehtori Kimmo Sivula-Heiskaselta 040 3341 011.