Ilmoittautuminen 2019-2020 harjoituksiin Vantaalla (7-9 lk)

Urhea-toiminta Vantaan yläkouluissa sisältää koululla liikunnanopettajan vetämänä Kasva Urheilijaksi (Urhea) -valinnaisainekurssin sekä mahdollisuuden osallistua seurojen vetämään Urhea fysiikka tai lajiharjoitteluun tiistaiaamuisin ja keskiviikkoiltapäivisin.

Harjoitukset järjestetään tiistaisin n. 7:30-8:30 ja keskiviikkoisin n. klo 15:00-16:30, syksyllä viikolla 35-50 (ei vk 42) ja keväällä viikoilla 3-20 (ei vk 8). Kouluaikana järjestettävä Urhea-valinnaisainekurssi on oppilailla omassa lukujärjestyksessä

Harjoituksiin ilmoittautuminen kaudelle 2019-2020 tulee tehdä 3.6.2019 mennessä.

Harjoitustapahtumat ja ilmoittautumislinkit 2019-2020

 

Harjoitusten sisältö ja tavoitteet

Urhea-toiminnan harjoitukset ovat luonteeltaan fysiikka- tai lajiharjoittelua. Niiden tavoitteena innostaa ja tukea nuoren viikoittaista harjoittelukokonaisuutta sekä lisätä urheilun monipuolisuutta, kokonaismäärää ja laatua.  

Nuoren ja huoltajan tulisi yhdessä valita mielekkäimmät ja kokonaisuutta mahdollisimman hyvin tukevat harjoitukset. Urhea toiminta antaa mahdollisuuden valita myös laadukasta fysiikkaharjoittelua ja näin oppia uusia urheilullisia taitoja, jotka tukevat urheilijana kasvua ja omassa lajissa kehittymistä. Monipuolinen harjoittelukokonaisuus ja omatoiminen liikunta/urheilu mahdollistavat terveenä urheilijana kehittymisen ja luovat hyvän pohjan kehittymiselle myöhemmässä iässä. Urhea-yläkoulutoiminnan tavoitteena on rakentaa nuorelle mahdollisimman hyvät edellytykset kehittyä pitkäjänteisesti urheilijana.

Urhea toimintaa järjestävät vantaalaiset urheiluseurat ovat sitoutuneet rakentamaan Urhea-harjoittelun kiinteäksi osaksi nuoren kokonaisharjoittelua. Muiden kaupunkien seuroissa urheilevien nuorien on kannattaa valita Urhea-toiminnasta ne harjoitukset, jotka tukevat parhaalla mahdollisella tavalla viikon harjoituskokonaisuutta.

Harjoitusryhmät toteutuvat, mikäli osallistujia on riittävä määrä per harjoitustapahtuma. Valmentajien määrä pyritään mitoittamaan valmennustarpeen mukaan mahdollisimman toimivaksi. Mikäli jotain harjoitustapahtumaa ei pystytä vähäisen osallistujamäärän tai muun esteen vuoksi toteuttamaan, ohjataan nuoret mahdollisimman toimivaan harjoitukseen lähialueelle. Lisätietoja toiminnasta lähetetään koulujen käynnistyttyä elokuussa 2019.

Mahdolliset lisätiedot:

Jari Savolainen, 0405307679, jari.savolainen@urhea.fi

Suvi Lukkarila, 0503033526, suvi.lukkarila@urhea.fi