Uuden soveltuvuuskokeen tiedot ja videot

 

Uusi valtakunnallinen soveltuvuuskoe on kaytössä kaikissa Helsingin liikuntapainotteisissa kouluissa sekä Leppävaaran koulussa Espoossa. 

Helsingissä soveltuvuuskokeen perusosa kaikille hakijoille pidettiin 25.1.2017. 13.2. on soveltuvuuskokeen varapäivä Helsingissä, tarkemmat tiedot paikasta kouluilta.

Espoossa soveltuvuuskokeen perusosa pidettiin 2.2.2017. Varapäivä on 1.3. ja tarkemmat tiedot saat koululta.

KIRJALLINEN OHJE SOVELTUVUUSKOKEEN PERUSOSASTA

VIDEOMATERIAALI SOVELTUVUUSKOKEESTA

 

Urheiluyläkoulukokeiluun hakevien soveltuvuuskokeen ns. lajiosa pidettiin 27.1.2017 ja varapäivä on 10.2.(Huom. Uinti 7.2.)

 

Oppilas voi hakea perinteisen liikuntapainotuksen ohessa urheiluyläkoulukokeiluun(ns. urheiluluokka), jolloin hänen tulee osallistua perusosan lisäksi myös ns. lajiosaan 27.1.2017. Tarkemmat tiedot koulujen kokeilutoiminnan sisällöistä ja painotuksista löytyvät koulujen kotisivuilta tai ottamalla yhteys rehtoriin. Mukana kokeilussa ovat seuraavat koulut.

HUOM! ESPOO LEPPÄVAARAN KOULU on mukana urheiluyläkoulukokeilussa. Opetuslautakunta hyväksyi toiminnan 25.1.2017 kokouksessaan. Oppilasvalinnan perusteena oleva valintakoe ja -ohjeet: Urheiluluokalle hakevien ei tule erillistä kutsua lajitesteihin, vaan oppilaan on oltava paikalla testin alkaessa 27.1. Leppävaaran soveltuvuuskokeen yleisosa järjestettän 2.2. Lisätiedot koulun sivuilta.

________________________________________________________________________________

10.2.2017 LAJIOSIEN VARAPÄIVÄN PAIKAT JA TESTIAJAT (HUOM! UINTI 7.2)

Hakijan tulee ilmoittaa varatestiin osallistumisesta ensisijaiseen kouluun johon on hakeutumassa!

Varapäivään voi osallistua,  jos on ollut pätevä ja  este osallistua varsinaiseen testipäivään 27.1. Esim. lääkärin todistus, etukäteen ilmoitettu este esim. kilpailumatka. 27.1. Testiin 27.1. osallistuneet eivät voi tehdä testiä uudestaan.

Jalkapallo: 10.2. Pallomylly klo 13:00-14:00 Jalkapallon lajitestin tiedot

Koripallo: 10.2 Helmi Center, 9:30-12:00 Koripallon lajitesti

Jääkiekko: 10.2. klo Malmin jäähalli M2 9:00-11:00  Jääkiekon lajitesti. Testirata suoritetaan ilman kiekkoa ja kiekon kanssa. Jääkiekon varusteet: Luistimet, kypärä, hanskat ja maila. Maalivahdeilla tulee olla täysi varustus(oma testi)

Salibandy: Klo 12:00 Myllypuron Arena Center, Soita ja ilmoita osallistumistasi viestillä Lasse Ericsson 0400-529016, Salibandyn lajitesti

Voimistelu: klo 9:00, Pukimäenkaaren peruskoulun liikuntasali

Taitoluistelu: Tarvittaessa Malmin jäähalli M2 klo 11:00-12:00

Uinti: Uinnin lajiosan varapäivä 7.2 klo 9:00 alkaen.

Muodostelmaluistelu: Ei ilmoittautuneita uusijoita. Testiä ei pidetä. Tarvittaessa yhteys kouluun,

___________________________________________________________________________________

Oppilasvalinta urheiluyläkoulukokeiluun

  • Urheiluyläkoulukokeilussa liikuntapainotteisten koulujen urheiluluokille valitaan oppilaita kaksiosaisten soveltuvuuskokeiden kautta. 
  • Urheiluyläkoulukokeilun soveltuvuuskokeen pisteet muodostuvat yleisestä liikuntapainotuksen soveltuvuuskokeesta 48 pistettä ja valtakunnallisesta lajiliittotestistä 12 pistettä = max. 60 pistettä
  • Lajiliittotesti on lajiliittojen määrittelemä valtakunnallinen soveltuvuustesti, jossa arvioidaan hakijan soveltuvuutta koulun urheiluyläkoulukokeilun urheiluluokalle. 
  • Lajiliittotestin maksimipistemäärä on 12, joka muodostuu testin tuloksesta ja koulun arviosta
    • Lajiliiton arvio 0-10 pistettä
    • Koulu voi käyttää lajien keskinäisessä skaalaamisessa lajeittain +- 2 pistettä, koulukohtaisesti toimivan oppilaaksi oton varmistamiseksi.
    • Koululla voi olla lajikiintiöt kokeiluluokalle pedagogisin ja toiminnallisin perustein.