Soveltuvuuskoe 2021

Suomen Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe on käytössä kaikissa Helsingin ja Espoon liikuntapainotteisissa kouluissa.  Molemmissa kaupungeisssa soveltuvuuskoe pidetään samana päivä

 ke 27.1. Perustestipäivä

ma 15.2. Perustestipäivä (varapäivä)

Varapäivään on mahdollista osallistua ilmoittamalla ennakkoon ylitsepääsemätön este koulun rehtorille (esim. sairaus- tai loukkaantumistapauksissa lääkärintodistus)

HUOM! Testeihin mennään siihen kouluun jonne oppilas hakee ensisijaisesti opiskelemaan.  Suosittelemme hakemaan useampaan urheilun painotuskouluun, jotta mahdollisimman moni urheilusta innostunut nuori pääsisi urheilua tukevaan kouluun.

Soveltuvuuskokeen tiedot, videot ja pistetaulukot löytyvät osoitteesta www.soveltuvuuskoe.fi 

Urheiluyläkoulujen oppilaaksioton perustiedot

_________________________________________________________________________________________

Urheiluyläkoulukokeilun ns. lajiosa, 

 

pe 29.1. Lajitestipäivä (Oppilaille jotka hakevat Urhean urheiluyläkoulujen urheiluluokalle)

ke 17.2. Lajitestipäivä (varapäivä)

Urheiluluokille hakijoiden tulee osallistua soveltuvuuskokeen perusosan lisäksi ns. lajiosaan.  Lajitesti järjestetään jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä, koripallossa, voimistelussa, uinnissa, taitoluistelussa, muodostelmaluistelussa ja uimahypyissä. Muiden lajien urheilijoille on yhteinen lajitestin yleisosa.

Lajiosa toteutetaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Kaikki lajiosat järjestetään samana päivänä. Oppilas voi osallistua vain yhden lajin testitapahtumaan. Lajiosille tulee myös varapäivä, johon voi osallistua vain perustellusta syystä, mikäli oppilas ei pysty osallistumaan varsinaiseen testitilaisuuteen (esim. lääkärin todistus)

LAJIOSIEN TESTIT PÄIVITETÄÄN TÄLLE SIVULLE JOULUKUUN ALKUUN MENNESSÄ TAI HETI KUN NE SAADAAN LAJILIITOILTA.

HUOM! Lajiosa koskee vain urheiluyläkoulujen urheiluluokille pyrkiviä oppilaita Lisätietoja koulujen sivuilta.