Vantaan yläkoulu-urheilijat Kasva Urheilijaksi -leiripäivillä

10.10.2019
 

Tikkurilan urheilutalon liikuntasalista kuuluu iloinen puheensorina, puhkuminen ja sisäpelitossujen töminä. Yläkoululeirillä kaikkien lajien urheilijat harjoittelevat yhdessä nuorille urheilijoille tärkeitä perustaitoja.  Yläkoulujen Urhea-oppilaille järjestetään leiripäiviä osana Kasva Urheilijaksi-valinnaisainetta. Kyseessä on uusi toimintatapa ja leiripäivien tavoitteena on tukea arjessa tapahtuvaa Kasva Urheilijaksi-valinnaisaineen opetusta, jota liikunnanopettajat opettavat jokaisessa Vantaan yläkouluissa urheilusta innostuneille nuorille. Leiripäivät sisältävät sekä harjoittelua että luentoja nuorelle urheilijoille tärkeistä aiheista kuten mm. psyykkisestä valmennuksesta ja ravitsemuksesta.

Leiripäivät järjestetään ikäluokittain. Leiri 7. ja 8. luokkalaisille järjestetään yhden päivän mittaisina kokonaisuuksina Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Yhdeksäsluokkalaisten leiri järjestettiin Kisakallion urheiluopistolla yhden yön yli kestävänä tapahtumana. Kaikki leiritapahtumat järjestetään Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ja Kisakallion urheiluopiston asiantuntijoiden yhteistyöllä.

”Leirin fysiikkademoilla on yhdistynyt uusien asioiden oppiminen ja hauskuus” kertoo  rytmisen voimistelun nuori Ayse Özkan.

”Ihan hyvältä on vaikuttanut. On käyty kiinnostavia asioita ja hauskaa on ollut”, kommentoi suunnistaja, koripalloilija ja yleisurheilija Aapo Ikola.

Leirien ja Vantaan Urhea-toiminnan koordinaattori Suvi Lukkarilan mielestä leirit ovat onnistuneet jopa odotuksia paremmin ja kokemusten perusteella toimintatapaa tullaan jalostamaan edelleen.

Leiripäivät lukukaudella 2019-2020

  • ke-to 2.-3.10. 9lk  leiripäivä Kisakallion urheiluopistolla
  • ti 8.10. 7lk leiripäivä Tikkurilassa (koillisen ja idän alueen koulut) 
  • to 10.10. 8lk leiripäivä Tikkurilassa (koillisen ja idän alueen koulut) 
  • ma 21.10. 7lk leiripäivä Myyrmäessä (läntisen alueen koulut) 
  • ti 22.10. 8lk leiripäivä Myyrmäessä (läntisen alueen koulut) 

Vantaalla yläkouluissa urheilusta innostuneita Urhea-oppilaita 2019-2020 on yhteensä noin 770 kahdessakymmenessä koulussa. Urhea oppilailla on omassa lukujärjestyksessä liikunnanopettajan vetämänä Kasva Urheilijaksi-valinnaisaine, jonka opetuksessa seurataan Suomen Olympiakomitean oppisisältöjä. Lisäksi oppilailla on mahdollisuus osallistua fysiikka tai lajiharjoitteluun tiistaiaamuisin ja keskiviikkoiltapäivisin. Yhteensä viikossa on tarjolla oppilaille 43 eri harjoitustapahtumaa ympäri Vantaata. Toiminta on oppilaalle maksutonta. Toiminnan koordinoi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia ja se toteutetaan koulujen ja seurojen yhteistyöllä. Vantaan kaupungin perusopetus ja liikuntapalvelut mahdollistavat toiminnan toteutuksen. http://www.urhea.fi/opiskelu/perusaste/vantaan-ylakoulut/