Vielä voit hakea! Kohti menestystä urheilun ja opiskelun tasapainolla - Haaga-Helia aloittaa uuden Urheilijan opintopolun kilpa- ja huippu-urheilijoille

22.8.2019

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu aloittaa uuden kilpa- ja huippu-urheilijoille suunnatun opintopolun, jossa voi yhdistää sekä tavoitteellisen urheilun että korkeakouluopinnot. Urheilijan opintopolku on kaksivuotinen, räätälöity opintokokonaisuus, joka sisältää liiketalouden perusopintoja.

Urheilijan opintopolussa avainsana on joustavuus. Opiskelu on monimuotoista opiskelua, jossa valtaosa opiskelusta on itsenäistä ja se tapahtuu digitaalisessa oppimisympäristössä. Opintopolulla opiskelijan rinnalla toimivat vertaistiimi ja oma opintovalmentaja. Opintovalmennus sisältää opiskelutaitovalmennusta ja uraohjausta. Opintovalmennuksen tavoitteena on tukea urheilun ja opiskelun yhteensovittamista sekä vahvistaa kokonaisvaltaisesti opiskelijan ammatillista kasvua. 

Urheilijan opintopolun yhtenä tavoitteena on toimia puskurina urheilu-uran riski- ja epävarmuustekijöille. Opinnot vastaavat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja ne antavat mahdollisuuden hakea myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi valtakunnallisen avoimen väylähaun kautta. Opintopolulle voi hakea urheilijoiden lisäksi tavoitteelliset valmentajat tai erotuomarit.

- Kilpa- ja huippu-urheilun vaatimukset ovat nykyään kovat ja tavoitteellisen urheilu-uran rinnalla voi olla vaikeaa opiskella korkea-asteella. Suomessa urheilijan kaksoisuran mahdollisuuksia on rakennettu jo vuosikymmeniä eri koulutusasteilla. Haaga-Heliassa olemme havainneet, että sopiva määrä opiskelua ja itsensä kehittämistä tukee urheilijan tasapainoista arkea ja antaa mahdollisuuksia menestykseen niin urheilussa kuin urheilu-uran jälkeen, toteaa Urheilijan opintopolusta vastaava lehtori Martina Roos-Salmi.

Haaga-Helia yhdistää urheilun ja opiskelun 

Haaga-Helialla on pitkät perinteet huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämisestä. Haaga-Heliassa on viimeisen kymmenen vuoden aikana opiskellut tutkinto-opiskelijana lähes 90 urheiluakatemian urheilijaa eri koulutusohjelmissa.

Haaga-Heliassa on myös toteutettu vuodesta 2014 lähtien Urheilijasta Yrittäjäksi –opintoväylä yrittäjäksi tähtääville tai jo yrittäjänä toimiville urheilijoille. Kiekkoilijan opintopolku on puolestaan tarjonnut jääkiekkoilijoille räätälöidyn opintokokonaisuuden, johon on vuodesta 2015 alkaen osallistunut lähes 100 ammattikiekkoilijaa.

Haaga-Helia on koonnut kaikki liikuntaan ja urheiluun liittyvät opiskelumahdollisuudet ja tarjoaman Sports and Study –konseptin alle, lue lisää täältä: https://www.haaga-helia.fi/fi/sportsandstudy


Lisätietoa:
Lehtori Martina Roos-Salmi, sähköposti: urheilijanopintopolku@haaga-helia.fi