OMNIASSA ALKAA KORIPALLO-OHJELMA OMNIA BASKETBALL ACADEMY

12.8.2019


Omniassa käynnistyy huippu-urheiluun tähtäävä Omnia Basketball Academy -ohjelma. Tähän ohjelmaan osallistuvat urheilijat ovat sekä monikulttuurisia että kantaväestön nuoria. Ohjelman avulla nuoret valmistuvat ammattiin tai jatko-opiskeluun huipulle tähtäävän urheiluharjoittelun ohella. Akatemiajoukkue tulee koostumaan alle 19-vuotiaista pojista. Joukkueessa on 12 – 15 tavoitteellisesti urheilevaa nuorta. Joukkueen tavoitteena on päästä valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle A-nuorten SM-sarjaan.

Joukkue harjoittelee Koripalloliiton huippukoripalloon valmistavan HBA-ohjelman (Helsinki Basketball Academy) linjausten mukaisesti ja tekee tiivistä yhteistyötä heidän valmentajiensa kanssa. Ohjelma on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaa ja sitä toteutetaan yhteistyössä Walter ry:n, Omnian ja Koripalloliiton kanssa.

Joukkueen pelaajat opiskelevat Omnian opintopolkujen mukaisesti. Omnia tarjoaa toisen asteen koulutusta sekä ammatillisena koulutuksena että lukiokoulutuksena samassa oppilaitoksessa. Urheilija voi itse valita opiskelulinjansa ja Omnian toimipisteen, johon hakeutuu. Omnia vahvistaa tällä ohjelmalla monikulttuuristen sekä kantaväestön urheilijoiden mahdollisuuksia huipulle tähtäävän urheilun ja opiskelun yhdistävään kaksoisuraan.

Ohjelmaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

 

Lisätietoja:

Mikko Lahtinen, valmennuskoordinaattori, Urheilijan kaksoisura, Omnia puh. 040 1267632

Petra Sillanpää, kouluttaja, Urheilijan kaksoisura, Omnia puh. 046 8515210