MIKA POUTALA OLYMPIAKOMITEAN URHEILIJAVALIOKUNNAN PUHEENJOHTAJAKSI

5.7.2018

Pikaluistelija Mika Poutala on valittu Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi. Urheilijavaliokunta on asiantuntijaryhmä, joka toimii edustusurheilijoiden ja Olympiakomitean välisenä yhdyssiteenä ja urheilijoiden edunvalvojana sekä Olympiakomitean neuvoa-antavana valiokuntana. Poutala on toiminut myös Urhea-säätiön hallintoneuvostossa urheilijoiden edustajana.

Viime keväänä huippu-urheilu-uransa päättänyt Poutala seuraa puheenjohtajana jääkiekkoilija Emma Terhoa. Poutala kertoo ensimmäiseksi tehtäväkseen lisätä tietoisuutta urheilijavaliokunnan tekemästä työstä huippu-urheilijoiden keskuudessa.  

-          Urheilijavaliokunta on olemassa kaikkien huippu-urheilijoiden tukena. Se on taho, joka pitää meidän puoltamme, välittää meistä ja ajaa meidän asioitamme, ja sen kautta tieto kulkeutuu varmasti perille myös Olympiakomitean johtoon asti.

-          Urheilijavaliokunnan agendalla tärkeitä asioita ovat esimerkiksi uran jälkeiseen aikaan valmistautuminen ja siirtyminen, sekä urheilijan tukiasiat, vakuutukset ja kokonaisvaltainen hyvinvointi, Poutala sanoo.

Poutala on urheilu-urallaan voittanut kaksi EM-hopeamitalia ja edustanut Suomea neljissä olympialaisissa. PyeongChangin olympiakisoissa viime talvena hän sijoittui 500 metrillä neljänneksi. Väistyvä puheenjohtaja Emma Terho on toiminut urheilijavaliokunnassa vuodesta 2010 lähtien ja sen puheenjohtajana viimeiset 2 vuotta. Jääkiekossa olympiapronssia vuosina 1998 ja 2010 voittanut Terho valittiin viime keväänä Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) urheilijakomission jäseneksi.

Terhon mukaan KOK:n sisällä urheilijakomission rooli on kasvanut viime vuosina, ja tätä kautta yhteistyö kansallisten Olympiakomiteoiden suuntaan on noussut yhä tärkeämmäksi.

-          KOK:n kannalta on keskeistä, että sen linkki eri lajien ja eri maiden urheilijavaliokuntiin ja sitä kautta urheilijoihin on mahdollisimman tiivis, Terho toteaa.

-          Olympiakomitean urheilijavaliokunnassa on paljon kokemusta urheilijan arjesta. Tämän kokemuksen ja osaamisen aktiivinen hyödyntäminen on tärkeää koko suomalaisen urheilun kannalta. Viestintä ja keskustelut urheilijoiden suuntaan sekä tukipalveluiden kuten oikeusturvan, kaksoisura-asioiden ja uran jälkeisen siirtymävaiheen edelleen kehittäminen on tärkeää. On hienoa, että saamme Mikan kaltaisen osaajan edistämään näitä asioita uutena  puheenjohtajana, Terho sanoo.

Lue lisää urheilijavaliokunnasta Olympiakomitean sivuilta