HENRIK WOLFF JOHTAMAAN URHEA-SÄÄTIÖN HALLINTONEUVOSTOA

22.5.2018

Jarmo Mäkelä, Henrik Wolff ja Seppo Pitkänen
Jarmo Mäkelä, Henrik Wolff ja Seppo Pitkänen

Professori Henrik Wolff on valittu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian taustalla toimivan Urhea-säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Maanantaina Mäkelänrinteen lukiossa pidetyssä Urhea-säätiön vuosikokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin Helsingin kaupungin Liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sekä Suomen Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen.

- Olen innolla mukana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminnassa. Minulla ei ole niin vahvaa urheilutaustaa kuin edeltäjilläni, mutta omaan pitkän taustan säätiöiden johtamisesta. Olen ollut myös mukana monissa rakennushankkeissa viimeisten 20 vuoden aikana. Uskon, että tälle kokemukselle on käyttöä varsinkin nyt, kun Urhea on isojen ja mielenkiintoisten haasteiden edessä, kertoi vastavalittu uusi puheenjohtaja Wolff.

Siviilityössään Henrik Wolff on toiminut ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Arcada  Yrkeshögskolanin rehtorina ja toimitusjohtajana.

Vuosikokouksessa koettiin myös tunteikkaita hetkiä, kun Urhean toiminnassa alusta alkaen vahvasti mukana ollut Seppo Pitkänen jätti hallintoneuvoston puheenjohtajuuden. Toimiessaan Mäkelänrinteen lukion rehtorina Pitkänen oli keskeisiä henkilöitä, kun Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa ryhdyttiin ideoimaan ja rakentamaan 1990-luvun lopulla. Eläköidyttyään rehtorin virasta Pitkänen rakensi Urheaan urheiluyläkouluverkostoa sekä toimi samalla hallintoneuvoston puheenjohtajana.

Myös molemmat hallintoneuvoston varapuheenjohtajat vaihtuivat, kun Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä jää kesän jälkeen eläkkeelle ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koulutusohjelmajohtajana toiminut Petri Vainio on siirtynyt toisiin tehtäviin.

Vuosikokouksessa ojennettiin myös perinteiset urheilijoiden Urhea-stipendit. Tänä vuonna stipendin saivat lumilautailija Matti Suur-Hamari ja jääkiekkoilija Minttu Tuominen. Matti Suur-Hamari voitti maaliskuussa Pyeongchangin Paralympialaisissa kultaa ja pronssia. Minttu Tuominen puolestaan oli voittamassa Suomelle jääkiekon olympiapronssia helmikuussa Pyeongchangin Olympialaisissa.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on Suomen suurin urheiluakatemia, jossa on mukana yli 4500 urheilijaa yläkouluikäisistä nuorista lähes sataan Olympiaurheilijaan saakka. Urhean yhteistyöverkostoon kuuluu 26 lajiliittoa, noin 60 oppilaitosta sekä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupungit. Urhea tekee tiivistä yhteistyötä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Lisätietoja Simo Tarvonen 050-583 6513, simo.tarvonen@urhea.fi