MIKA KOJONKOSKI JATKAA HUIPPU-URHEILUYKSIKÖN JOHTAJANA

17.6.2016


Suomen Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan jatkaa Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken työsopimusta. Huippu-urheiluyksikkö aloitti toimintansa 1.1.2013 ja sen tehtävänä on johtaa ja koordinoida suomalaisen huippu-urheiluverkoston toimintaa. Yksikkö vastaa yhdessä lajiliittojen kanssa pitkän aikavälin huippu-urheilumenestyksestä Suomessa.

Huippu-urheiluyksikön kautta resurssit kohdistetaan urheilijoiden, valmentajien ja muiden verkoston toimijoiden arjen tukemiseen kolmen ohjelman kautta. Ohjelmat ovat huippuvaiheen ohjelma, urheiluakatemiaohjelma ja osaamisohjelma.

- Mika Kojonkoski on tehnyt hyvää työtä. Huippu-urheilussa on erittäin hyvä ilmapiiri ja eri lajit tekevät yhteistyötä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Suomalaisen huippu-urheilun kilpailuetu tulee jatkossa liittymään juuri yhteiseen tekemiseen ja kehittymiseen. Tuore selvitys huippu-urheiluyksikön toiminnan arvioinnista on nostanut esiin positiivisen kehityssuunnan. Rion Olympialaisten osalta olemme iloisia siitä, että joukkueen edustus eri lajien osalta on laajin sitten Helsingin 1952 olympialaisten, toteaa Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen.

-Ison muutoksen toteuttaminen huippu-urheilussa on kovan työn takana. Suunta on oikea ja olen tyytyväinen toimintatapojen muutoksesta ja ilmapiiristä, jossa nyt viemme suomalaista huippu-urheilua eteenpäin. Yhä useammin toteutuu tavoite, jossa parhaat urheilijat harjoittelevat parhaiden kanssa   ammattivalmennuksessa ja hyvissä olosuhteissa. Lajien välinen osaamisen jakaminen vauhdittaa urheilijoiden kehittymistä. Rion olympialaiset on jo ovella ja katseet on suunnattu myös tiukasti Koreassa 2018 järjestettäviin talviolympialaisiin, kertoo Mika Kojonkoski.

Lisätietoja:

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen, 0400 501 917,

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski, 040 700 1943.