Naisten liigan mitalit ratkotaan viimeisellä kierroksella

15.10.2014

PK-35 Vantaa matkaa Maarianhaminaan Åland Unitedin vieraaksi pelaamaan liigan voitosta.
PK-35 Vantaa matkaa Maarianhaminaan Åland Unitedin vieraaksi pelaamaan liigan voitosta.

Lauantaina 18.10. klo 16 alkavalla kierroksella sarjan ykkönen kohtaa kakkosen ja kolmonen kohtaa nelosen.

Naisten jalkapalloliigan mitalitaisto kiristyi viimeistä edeltävällä kierroksella, kun Pallokissat nousi kolmanneksi voitettuaan sarjajohtajan Åland Unitedin. PK-35 Vantaa kuroi ÅU:n johdon vain yhteen pisteeseen, kun Merilappi United kaatui selkeästi 8-0. Viimeisellä kierroksella kovassa maalintekovireessä oleva Pallokerho matkaa Maarianhaminaan ratkomaan mestaruutta.

Åland United ei ole tällä kaudella hävinnyt kotonaan yhtään ottelua, ja vain kerran sieltä on vierailija lähtenyt tasapelipisteen kanssa. Pallokissat-ottelu katkaisi ÅU:n 11:n ottelun voittoputken – saarelaisten edellinen tappio tuli huhtikuussa nimenomaan PK:ta vastaan. Pisteiden lisäksi ottelussa kohtaavat muillakin tavoin sarjan parhaat - PK-35 Vantaa on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja liigassa, Åland United on molemmissa sarakkeissa toisena. Myös maalinteon kärkikolmikko edustaa näitä joukkueita: PK-35:n Sanna Saarinen 19 ja Sanni Franssi 18 maalia, ÅU:n Adelina Engman 17 maalia.

FC Honka puolestaan putosi neljänneksi hävittyään TPS:lle Turussa tapahtumarikkaassa ottelussa viime hetkien maalilla 4-3. Honka saa viimeisessä ottelussa vieraakseen pisteen verran espoolaisia johtavan Pallokissat. Hongan maaliero on yli 20 maalia parempi kuin Pallokissoilla, ja se on hävinnyt kotonaan tällä kaudella vain yhden ottelun. Honka joutuu kuitenkin pelaamaan päätöspelin ilman hyökkääjiä Riikka Hannulaa ja Nadine Laajaa, jotka poistettiin edellisessä ottelussa punaisilla korteilla kentältä. Hongan ja Pallokissojen edelliset ottelut tällä kaudella ovat päättyneet tasapeleihin, 2-2 ja 1-1.

Mitalit määrittävien otteluiden lisäksi viimeisellä kierroksella pelataan kolmella muulla paikkakunnalla; ylemmässä jatkosarjassa Merilappi United kohtaa Turun Palloseuran, alemmassa jatkosarjassa Kokkola F10 emännöi NiceFutista ja HJK saa vieraakseen ONS:n.

 

Luukas Nieminen