SUOMEN OLYMPIAKOMITEA Hallitustiedote 13.10.2014

13.10.2014

OLYMPIAKOMITEA VALMISTAUTUU VUOTEEN 2015 Olympiakomitean hallitus käsitteli kokouksessaan suomalaisen huippu-urheilun viimeaikaisia tapahtumia sekä kävi keskustelua vuoden 2015 toiminta- ja taloussuunnitelmasta.

Tuleva vuosi liittyy oleellisesti Rion Olympialaisiin valmistautumiseen. Vuoden 2015 toiminta vie suomalaista urheilua kohti yhteisiä strategisia tavoitteita:

 

1. Suomalainen urheilija ja joukkue menestyy kansainvälisesti.

2. Huippu-urheiluverkoston osaava ja vastuullinen yhteistyö koko Urheilijan polulla on kilpailuetumme.

3. Urheilu on tunnustettu ja näkyvä osa suomalaista kulttuuria.

 

Strategisia tavoitteita jalkautetaan käytännön teoiksi Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johdolla kolmen ohjelman kautta. 
 

Urheiluakatemiaohjelma - Urheilijan polun tukiratkaisu

Huippuvaiheen ohjelma – vastaa menestyksestä

Osaamisohjelma – viimeisin tieto urheilijalle

Suomalaisen huippu-urheilun toimintatavassa korostuu neljä asiaa. Urheilija on keskiössä ja kaikessa tekemisessä pyritään ilon ja innostuksen ilmapiiriin. Urheilijan polkua tarkastellaan koko sen matkalla ja osaamista kehitetään, jaetaan ja lisätään urheilijan arjessa ja urheilun toimintaympäristössä. Yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä vahvistetaan eri toimijoiden kesken.

Huippu-urheilupäivät ja nuorten olympialeiri kokosivat osaajia Vierumäelle ja Pajulahteen

Ajankohtaiskatsauksessa Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoi tyytyväisyytensä ensimmäistä kertaa järjestettyihin huippu-urheilupäiviin Vierumäellä ja toista kertaa järjestettyyn nuorten olympialeiriin Pajulahdessa.

Vierumäellä Huippu-urheilupäivillä noin 150 suomalaista huippu-urheiluverkoston jäsentä kävi innostunutta keskustelua suomalaisen asiantuntijaverkoston toiminnasta, asiantuntijuuden uudesta mallista sekä konkreettisista esimerkeistä. Norjan Olympiatoppenin pitkäaikaisen johtajan Jarle Aambön alusti keskustelua avaamalla näkemyksiään Norjan huippu-urheilukulttuurin rakentamisesta,  joiden ytimessä oli ajatus laadukkaan tiimityön, kehittyvä harjoittelun ja suorituskykyisyyden kolmiyhteydestä.

Pajulahdessa nuorten olympialeirillä 80 kesälajien parasta nuorta urheilijaa ja heidän valmentajansa tutustui toisiinsa, vaihtoi kokemuksia, inspiroitui ja kävi vuoropuhelua nykyisten ja entisten huippu-urheilijoiden kanssa. Osanottajia olivat sparraamassa mm. Lasse Virén, Tommi Evilä, Jani Lakanen, Mika Poutala ja Laura Lepistö.

Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson kertoi hallitukselle liiketoimintayksikön toimitusjohtajan valintaprosessin tämän hetken tilanteesta. Hallitus keskusteli Valon ja Olympiakomitean valmisteilla olevasta yhteisestä lausunnosta liittyen tekeillä olevaan selvitykseen suomalaisten liikunta- ja urheilujärjestöjen mahdollisista yhteyksistä ulkomaisiin peliyhtiöihin. Esillä oli myös liikunnan ja urheilun alueellisten palvelukeskusten rakentamisprosessi. Japisson kävi läpi myös vuoden 2014 taloutta. Tämän hetken ennusteen mukaan Olympiakomitea tulee tekemään nollatuloksen.

Valtuuskunnan syyskokous järjestetään 27.11.

Olympiakomitean hallitus hyväksyi kokouksessaan esityslistan Valtuuskunnan syyskokoukseen, joka pidetään 27.11.2014. Olympiakomitean hallitus päättää toiminta- ja taloussuunnitelmasta 2015 maanantaina 10.11. pidettävässä kokouksessaan ja esittää sitä sen jälkeen edelleen valtuuskunnalle.

Hallitus päätti myös, että Olympiakomitean pääsihteerin kansainväliset tehtävät suhteessa Kansainväliseen Olympiakomiteaan ja muut pääsihteerin vastuulla olevat kansainväliset tehtävät siirtyvät Teemu Japissonille siinä vaiheessa, kun Mika Sulin jättää toimitusjohtajan tehtävät. Tämän jälkeen Teemu Japisson vastaa kaikista Suomen Olympiakomitean pääsihteerin tehtävistä.

Olympiakomitean hallituksen seuraavat kokous pidetään ma 10.11.2014.

Lisätietoja:

Olympiakomitean pääsihteeri Teemu Japisson 0400 878 949

Huippu-Urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski 040 700 1943