Suomalaisurheilijat tavoittelevat menestystä Universiadeissa ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla

30.6.2013

Noin 150 suomalaisurheilijaa osallistuu heinäkuussa kahteen suureen monilajitapahtumaan: opiskelijoiden Universiadeihin Kazanissa, Venäjällä ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille (EYOF) Utrechtissa, Hollannissa. Universiadit kilpaillaan 6.-17.7. ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit 14.-19.7. Joukkueissa mukana useita Urhean urheilijoita. Ohessa Olympiakomitean ja Opiskelijoiden Liikuntaliiton tiedote.

- Olympiafestivaaleilla ja Universiadeilla on merkittävä paikka suomalaisessa huippu-urheilujärjestelmässä. Ne eivät ole ainoastaan kisoja, joista haetaan kokemusta, vaan tärkeitä näytönpaikkoja. Nuorten kisoissa on rento ja hieno ilmapiiri ja hyvät mahdollisuudet tehdä huipputuloksia, korostaa Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja ja Kansainvälisen Opiskelijaurheilulitto FISU:n kunniajäsen Risto Nieminen. 

 

 

 

Universiadijoukkueessa Suomen kärkiurheilijoita mm. yleisurheilussa ja telinevoimistelussa

 

 

 

Suomen joukkueeseen 27. kesäuniversiadeissa kuuluu 83 urheilijaa viidestätoista lajista. Joukkueen kokoonpano on nimetty lukuun ottamatta heinäkuun alkupäivien leirillä kisoihin valmistautuvia koripallojoukkueita. 

 

 

 

- Edellisissä kesäuniversiadeissa Shenzhenissä vuonna 2011 Suomen joukkueen paras sijoitus oli viides, nyt tavoitteena on palata taas mitalikantaan. Tällä kertaa odotukset kohdistuvat mm. estejuoksija Sandra Erikssoniin, pikajuoksija Hanna-Maari Latvalaan ja keihäänheittäjä Sampo Lehtolaan. Telinevoimistelussa vuoden 2010 Euroopan mestari Tomi Tuuha tavoittelee paikkaa hypyn finaalissa ja hyvää kuntoa kesäkuun maailmancupeissa esittäneet soutajat lähtevät Kazaniin myös kovin odotuksin, kertoo joukkueenjohtaja Jukka Tirri Opiskelijoiden Liikuntaliitosta.

 

 

 

Kazanin universiadeihin on ilmoittautunut 162 maata ja osallistujien kokonaismäärä nousee reilusti yli kymmenen tuhannen. 

 

 

 

EYOF-joukkueen suurimmat mitalimahdollisuudet yleisurheilussa

 

 

 

Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille lähtee Suomesta 66 urheilijan joukkue. Suomalaisia kilpailee seitsemässä lajissa: judossa, poikien lentopallossa, pyöräilyssä, telinevoimistelussa, tenniksessä, uinnissa ja yleisurheilussa. 

 

 

 

- Tavoitteenamme on parantaa kahden vuoden takaisten kisojen mitalisaldoa, joka oli kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Suurimmat mitalitoiveet kohdistuvat yleisurheiluun, mutta hyvää menestystä voi odottaa myös mm. uimareilta sekä lentopallojoukkueelta, kertoo joukkueenjohtaja Peter Brüll Suomen Olympiakomiteasta.

 

 

 

Lisätiedot:

Opiskelijoiden Liikuntaliitto, joukkueenjohtaja Jukka Tirri 044-780 0213

Suomen Olympiakomitea, joukkueenjohtaja Peter Brüll 040-530 6052

Suomen Olympiakomitea, tiedottaja Laura Lehtonen 040-743 7107

 

 

 

Universiadit

on kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISUn alainen, maailman toiseksi suurin monilajinen urheilutapahtuma. Universiadit, "opiskelijoiden olympialaiset", järjestetään parittomina vuosina ja niihin voi osallistua korkea-asteella (yliopistot, ammattikorkeakoulut) opiskeleva tai aikaisintaan kisoja edeltäneen kalenterivuoden aikana valmistunut urheilija, joka on iältään 17-28 -vuotias.

 

 

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit,

European Youth Olympic Festival (EYOF) on Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. Suomen joukkueen valitsee ja lähettää Suomen Olympiakomitea lajiliittojen esityksestä. Utrechtissa kilpailevat urheilijat ovat syntyneet vuosina 1995-2000.

 

 

 

 

 

 

LIITTEET:

Suomen Universiadijoukkueen kokoonpano

Suomen EYOF-joukkueen kokoonpano