Urhea on tärkeä opiskelevalle urheilijalle

19.4.2013

Alustajat Erkki Somervuo, Niko Vuorinen, Minna Kaartinen-Koutaniemi ja Jari Savolainen hyvissä tunnelmissa tilaisuuden jälkeen.
Alustajat Erkki Somervuo, Niko Vuorinen, Minna Kaartinen-Koutaniemi ja Jari Savolainen hyvissä tunnelmissa tilaisuuden jälkeen.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian perinteinen oppilaitostapaaminen, pidettiin UniSportin isännöimänä Helsingin yliopiston tiloissa 17.4.2013. Tilaisuuteen osallistui yli 30 Urhean aktiivista toimijaa. Tilaisuudessa verkoston jäsenet pääsivät kuulemaan hyviä alustuksia ja tapaamaan toisiaan. Tällä kertaa aiheena oli urheilijan haasteet ja mahdollisuudet korkea-asteella.

UniSportin liikuntasuunnittelija Erkki Somervuo esitteli UniSportin monipuolisia liikuntapalveluita ja kampuksia, joita Urhean urheilijat ja valmentajat voivat hyödyntää. Urhean toiminnanjohtaja Simo Tarvonen kertoi Urhean jatkuvasti laajenevasta ja kehittyvästä  toiminnasta.

Helsingin yliopiston opiskelijaneuvonnan ja kv-vaihdon palveluiden päällikkö Minna Koutaniemi-Kaartinen esitteli opiskelijoille suunnattuja palveluita. Hän painotti, että huippu-urheilijat voivat venyttää opintojaan, kun eteneminen on hyvin suunniteltu. Suomen Olympiakomitean urasuunnittelun asiantuntija Jari Savolainen luennoi uudesta mielenkiintoisesta, mutta vielä keskeneräisestä Huippu-urheilututkimuksesta.

Otsikolla Täysillä urheilua ja täysillä opiskelua alusti Suomen kalpamiekkailun ranking- ykkönen Niko Vuorinen. Niko opiskelee teoreettista filosofiaa ja kykenee erinomaisesti yhdistämään kaksi vaativaa uraa.