Urhean urheilijat Lontoon Olympialaisissa

26.7.2012

Perjantaina 27.7 virallisesti avattavissa Lontoon Olympialaisissa kilpailee 56 suomalaisurheilijaa. Suomen joukkueen urheilijoista joka neljäs on Pääkaupukiseudun urheiluakatemiasta. Suomen värien puolesta Lontoossa kisaa 14 urhealaista. Myös joukkueen taustoissa on paljon Urhean toiminnassa mukana olevia henkilöitä.

Purjehtijat kantavat suuria menestysodotuksia. Koko purjehdusjoukkue koostuu Urhean urheilijoista: Sari Multala, Silja Lehtinen, Silja Kanerva, Mikaela Wulff, Tapio Nirkko, Lauri Lehtinen, Kalle Bask, Mattias Lindfors, Tuuli Petäjä sekä Niklas ja Joonas Lindgren.

Avajaisissa Suomen lippua kantaa neljänsiin Olympialaisiinsa osallistuva Hanna-Maria Seppälä. Hanski voitti vuonna 2003 100 m:n vapaauinnin Maailman Mestaruuden. Pekingin Olympiakisoissa 2008 Hanna-Maria oli samalla matkalla neljäs. Uinnissa Urheasta mukana on myös nouseva tähti Emilia Pikkarainen.

Sulkapallossa Urheasta mukana on Ville Lång. Ville ylsi Pekingin kisoissa 2008 kautta aikojen parhaaseen suomalaiseen sulkapallomenestykseen pelaamalla itsensä 16 parhaan joukkoon. Lontoossa Villellä on edessään kova urakka, sillä jo avauskieroksella hänen vastustajakseen tulee kisan ykkössijoitettu.

Naisten maratonedustajamme Leena Puotiniemi ei ole varsinaisesti Urhean urheilijajäsen, mutta toimii opettajana Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, joka on aktiivinen toimija akatemiassa.

Valmentajissa ja joukkueen taustavoimissa on myös monia urhealaisia. Valmentajat Tommy Ekblom (yleisurheilu), Jan Gahmberg (purjehdus), Petri Leskinen (purjehdus), Joakim Wilenius (purjehdus) ja Jan Thorström (purjehdus) ovat tuttuja miehiä akatemiatreeneistä. Joukkueen fysioterapeuteista Pia Wikstedt, Jarmo Ahonen, Juha Koistinen ja Seppo Pehkonen ovat puolestaan tuttuja kasvoja Urhean fysio-osastolta. Yleisurheilujoukkueen johtaja Jarmo Mäkelä on Urhean varapuheenjohtaja ja purjehdusjoukkueen johtaja Esko Rechardt johtoryhmän jäsen.

Tsemppiä Lontooseen koko Suomen joukkueelle!