Suomen Valmentajat ry järjesti erinomaisen valmentajaklinikan

1.6.2012


Mäkelänrinteen lukion auditorioon kokoontui 26.5.2012 yli 80 valmentaja ympäri Suomea kuuntelemaan Norjan Olympiatoppenissa valmentajana ja kouluttajana toimivaa Raik Tiezea. Hän avasi meille suomalaisille valmentajille norjalaisten kehittämää basistrening-ohjelmaa.

Ohjelma syntyi 1990-luvun alkupuolella, kun norjalaiset huomasivat, että urheilijoiden perusliikuntataidot olivat heikentyneet dramaattisesti aikaisemmasta. Huippu-urheilijoiden kehitys pysähtyi, kun he olivat vanhan tavan mukaan harjoitelleet paljon lajispesifisiätaitoja, mutta pohjalta puuttui se monipuolinen tekeminen, vapaa liike, leikki ja pelaaminen. Raik perusteli asiansa hyvin ja hän näytti laadukkaita videoklippejä Norjan parhaiden urheilijoiden basisharjoittelusta Olympitoppenissa.

Valmentajaklinikka Specialin demoharjoitukset pidettiin Mäkelänrinteen uintikeskuksen liikuntasalissa. Suomen Valmentajien kehityspäällikkö ja kouluttaja Erik Piispa oli tuonut liikuntasaliin paljon erilaisia apuvälineitä monipuolisen harjoittelun toteuttamiseksi. Demoharjoituksissa Raik näytti todellisen osaamisensa! Entisenä kamppailulajien huippu-urheilijana hän omasi valtavat taidot ja hänellä oli monipuoliset kehon voimat. Raik painotti erityisesi tasapainotaitoa ja keskivartalon monipuolista hallintaa ja voimaa. Raik käytti demoissa apuvälineinä erityisesti kuntopalloja, vastuskuminauhoja ja isoja fysiopalloja.