Psyykkisen valmennuksen koulutusohjelma Urhean valmentajille

18.5.2012

Valmentajan merkitys innostajana ja rohkaisijana on valtava.
Valmentajan merkitys innostajana ja rohkaisijana on valtava.

Psyykkinen valmennus ja sen eri muodot ovat jatkuvasti pinnalla urheilukeskusteluissa. Yhä laajemmin psyykkinen valmennus käsitetään joka päiväiseen tekemiseen liittyväksi asiaksi. Onpa jopa sanottu, että kaikki ihmisten kohtaaminen ja heidän välillä tapahtuva vuorovaikutus ovat psyykkistä valmennusta. Yhä enemmän mielletään myös niin, että urheilijan oma lajivalmentaja on myös tärkein psyykkinen valmentaja.

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia on tehostamassa psyykkisen valmennuksen asiantuntijapalveluita. Yhtenä tärkeänä työkaluna tässä kehitystyössä on lajivalmentajien käytännönläheinen kouluttaminen hallitsemaan paremmin myös psyykkisten taitojen kehittäminen. Oheisessa liitteessä lisää tietoa ensi syksynä käynnistyvästä koulutuksesta, joka tapahtuu pääsääntöisesti valmentajan omassa työympäristössä.

 

Mukaan valitaan noin 10 valmentajaa. Ilmoittautuminen simo.tarvonen@marsky.fi 31.5.2012 mennessä.

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia vastaa koulutuksen kuluista.

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemialla on käynnissä laaja kehittämishanke, jonka tavoitteena on kehittää pääkaupunkiseudulle valtakunnallinen Olympiavalmennuskeskus. Yhtenä keskeisenä osana tätä kehittämishanketta on valmentajuuden ja valmentajien osaamisen kehittäminen. Tämä koulutusohjelma on osa tätä laajempaa hanketta.

Lue koulutusohjelmasta lisää tästä