Seppo Pitkänen jatkaa Urhean ruorissa

5.1.2012

Seppo Pitkänen jatkaa Urhean puheenjohtajana.
Seppo Pitkänen jatkaa Urhean puheenjohtajana.

Urhean johtoryhmä valitsi 12.12 kokouksessaan Seppo Pitkäsen jatkamaan Urhean puheenjohtajana. Seppo on toiminut Urhean puheenjohtajana koko Urhean olemassaoloajan eli vuodesta 2003 saakka.

Seppo tunnetaan parhaiten Mäkelänrinteen lukion pitkäaikaisena rehtorina. Tuosta virkatyöstään hän jäi eläkkeelle 2009, mutta työ urheilun ja urheilijoiden parissa on jatkunut senkin jälkeen.

- Urheilu on aina kiehtonut minua. Urheiluakatemiassa pääsee keskittymään puhtaasti urheiluun ja urheilijoiden asioihin.  Rehtorin työhön liittyi myös paljon byrokratiaa ja yleisiä hallinnollisia asioita, joihin ei nyt tarvitse juurikaan käyttää aikaa, Seppo kertoo motiiveistaan jatkaa tärkeällä postilla myös eläkepäivinään.

Urheiluakatemian puheenjohtajuuden lisäksi Seppo rakentaa projektityönä myös Urhean yläkouluverkostoa. Koulumaailman tuntemus ja kokemus rehtorina ovat olleet valttia neuvoteltaessa koulujen ja opetusviranomaisten kanssa.

- Lisääntynyt urheiluvalmennus ja liikunta yläkouluiässä tarjoaa mahtavan mahdollisuuden urheilijoille. Toisaalta pitää muistaa, että aivan kuten urheilulukioissa urheilu- ja koulumaailman pitää tehdä tätä yhdessä. Urheilu ei saa vaarantaa nuoren urheilijan oppimistuloksia. Uskon, että urheilun ja opiskelun yhdistäminen myös perusasteella on täysin mahdollista, Seppo Pitkänen jatkaa.

Urhean puheenjohtajuuden lisäksi Seppo jatkaa myös valtakunnallisissa tehtävissä Suomen Olympiakomitean urheiluoppilaitosten seurantaryhmän puheenjohtajana.