Tuuli Merikoskesta Helmen huippu-urheilukoulutuksen kehittämispäällikkö

15.3.2011


Helmi Liiketalousopisto on valinnut huippu-urheilukoulutuksen kehittämispäälliköksi filosofian maisteri Tuuli Merikosken, 43. Hän siirtyy tehtävään Suomen Olympiakomitean urheilijoiden opinto- ja urasuunnittelun asiantuntijan tehtävästä. Merikoski on toiminut Olympiakomiteassavuodesta 2001 lähtien.

Helsingin Malmilla sijaitsevassa Helmi Liiketalousopistossa opiskelee 800 liiketalouden ja matkailun opiskelijaa tavoitteenaan merkonomin tai matkailuvirkailijan tutkinto. Huipulle tähtääviä urheilevia opiskelijoita varten Helmessä toimii Urheiluakatemiamerkonomin koulutus- ja valmennuspolku.
Huippu-urheilukoulutuksen kehittämispäällikön tehtävä on Helmessä uusi. Toimenkuvaan kuuluu mm. urheiluakatemiamerkonomien koulutuksen ja valmennuksen koordinointi, lajiliitto- ja seurayhteistyömuotojen kehittäminen sekä urheilun ja liiketalouden synergisten yhtymäkohtien kehittäminen. Tuuli Merikosken vankan osaamisen ja kokemuksen myötä Helmi Liiketalousopisto lähtee rakentamaan uusia urheilijalähtöisiä ratkaisuja tehden vahvaa yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. 

Merikoski aloittaa työnsä toukokuun aikana  ja odottaa mielenkiinnolla uuden työnsä haasteita. ”Helmi on tehnyt pitkään erinomaista työtä urheilijoiden hyväksi ja ollut yksi Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian aktiivisimmista toimijoista. Vaikutukset ovat ulottuneet myönteisesti myös maanlaajuiseen kehitystyöhön. Olen saanut tehdä Suomen Olympiakomiteassa valtakunnallisen tason pioneerityötä urheilijoiden opinto- ja urasuunnittelussa. Uudessa tehtävässäni Helmessä jatkan pioneerihengessä, nyt ruohonjuuritasolla. Yhdessä Helmen ennakkoluulottoman ja innostuneen tiimin kanssa pääsen hyödyntämään ja jalostamaan vuosien varrella karttunutta osaamistani pääkaupunkiseudun ja koko suomalaisen huippu-urheilun parhaaksi.”

 

Lisätietoja:

Juha Ojajärvi, rehtori
puh. 0400 939 269
 
Tuuli Merikoski, huippu-urheilukoulutuksen kehittämispäällikkö (5/2011 alkaen)
puh. 0400 711 728