Tero Tiitulle toinen salibandyn maailmanmestaruus!

12.12.2010

Suomen miesten salibandymaajoukkue voitti huikean kotiyleisön (13 276 katsojaa) edessä maailmanmestaruuden. Suomi ei kärsinyt yhtään tappiota koko MM-turnauksen aikana. Finaaliottelussa Ruotsi kaatui selkein 6-2 numeroin.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheilija ja johtoryhmän urheilijajäsen Tero Tiitu oli merkittävässä roolissa, kun Suomi kaatoi tieltään Tanskan (8-1), Kanadan (14-2) ja Venäjän (14-2). Puolivälierävastustaja Latvia kaatui lukemin 12-2, Tero Tiitun tehdessä ottelussa mukavat 2+3 tehopistettä. Välierässä Tiitun kaksi maalia johdatti Suomen 6-1 voittoon Tsekistä. Loppuottelussa Suomen alku oli shokeerava; kaksi nopeaa maalia ja niistä Ruotsi ei koko pelin aikana toipunut. Suomi puolusti isolla sydämellä, kotiyleisö tuki maajoukkuettamme ”taistele Suomi, taistele” – huudoin ja sinetin tyhjään maaliin iski Tampereen Classicin Lassi Vänttinen ajassa 58.43!

Tiitu valittiin MM-kisojen All Stars-kentälliseen. Hän oli Suomen joukkueen paras pistemies tehden kuudessa ottelussa tehot 10+6, koko turnauksen pistepörssissä Tero oli neljäs. Tämä on Tiitulle loistava palkinto pitkästä kuntoutuksesta vaikean loukkaantumisen jälkeen.

Tero opiskelee huippu-urheilu-uransa ohessa kahta yliopistollista tutkintoa; toista Aalto-yliopiston teknillisessä korkeakoulussa ja toista Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Tero on ollut Urhean johtoryhmän jäsen vuodesta 2009 ja jatkaa tehtävässään myös ensi vuonna.

Lue Teron ajatuksia urheilusta ja opiskelusta Matkalla Huipulle -verkkolehdestämme osoitteesta https://www.urhea.fi/lehdet/matkalla-huipulle-verkkolehti-1-/lehtiarkisto/2010/matkalla-huipulle-1-2010/tero-tiitu-urheilu-ja-opiskelu-m/

Onneksi olkoon kaksikertaiselle maailmanmestarille!

http://www.flickr.com/photos/magicalgames/5253963088/