Vuosikokous linjasi ensi vuoden toimintaa ja vahvisti johtoryhmän

22.11.2010

Valmentaja Anneli Laine-Näätänen painottaa tinkimättömyyttä ja omistautumista.
Valmentaja Anneli Laine-Näätänen painottaa tinkimättömyyttä ja omistautumista.
"Tavoitteenani on ylivoimaisuus!" linjaa Anneli Laine-Näätänen
"Tavoitteenani on ylivoimaisuus!" linjaa Anneli Laine-Näätänen
Urhean puheenjohtaja Seppo Pitkänen ja valmentaja Anneli Laine-Näätänen
Urhean puheenjohtaja Seppo Pitkänen ja valmentaja Anneli Laine-Näätänen

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian vuosikokous pidettiin torstaina 18.11 Suomen Liikunnan ja Urheilun tiloissa Helsingin Pasilassa. Vuosikokous vahvisti ensi vuoden toimintasuunnitelman sekä johtoryhmän. Ennen virallisia kokousasioita valmentaja Anneli Laine-Näätänen kertoi värikkäästi, kuinka hän pyrkii erinomaisuuteen jokaisessa harjoituksessa.

Anneli Laine-Näätänen sytytti yleisön

Rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun valmentaja Anneli Laine-Näätänen nostatti vuosikokousväen tunnelmia kertomalla tavastaan tehdä valmentajan työtä. Tinkimättömän, ammattitaitoisen ja työlleen omistautuneen valmentajan tavoite on selvä; pyrkimys ylivoimaisuuteen! Huolimatta vaativasta ja kompromisseja kaihtavasta asenteestaan Anneli korostaa urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Opiskelun ja muun elämän on oltava tasapainossa, jotta urheilija voi heittäytyä urheiluun Annelin vaatimalla täydellisyydellä. Myös urheiluun liittyvien motiivien tulee olla kunnossa. Pelkkä vanhempien tai urheilijoiden tukijoukkojen halu ei riitä. Kun motivaatio-ongelia syntyy, pyrkii valmentaja keskusteluiden kautta selventämään urheilijan todellisen tahtotilan urheiluun. Näyttöä Anneli Laine-Näätäsen sanojen taakse löytyy, sillä hän on urallaan valmentanut mm. joukkuevoimistelijat seitsemän kertaa maailmanmestareiksi.

Tutustu Anneli Laine-Näätäsen esitykseen sivun alalaidan linkistä.

Urhean verkkolehti Matkalla Huipulle avaa enemmän Anneli Laine-Näätäsen ajatuksia seuraavissa numeroissaan.

Urhean toiminta jatkuu lähellä urheilijaa

Toiminnanjohtaja Simo Tarvonen esitteli johtoryhmän valmisteleman toimintasuunnitelman vuodelle 2011, jonka vuosikokousväki vahvisti. Esittelyn yhteydessä tulevasta toiminnasta käytiin vilkasta keskustelua.

Urhean toiminta tulee jatkumaan ensi vuonnakin lähellä urheilijaa. Urheilijoiden ja valmentajien tapaamiset sekä vierailut lajien harjoituspaikoilla ja oppilaitoksissa tulevat olemaan tärkeä osa toimintaa. Edelleen isossa roolissa on myös tiedottaminen ja tietoisuuden lisääminen urheiluakatemiatoiminnasta. Lajiliittojen ja erityisesti seurojen kanssa tehtävään yhteistyöhön panostetaan vahvasti, jotta yhteiset tavoitteet ja luontevat toimintatavat löytyvät. Oppilaitospuolella painotus tulee olemaan eri oppilaitosten henkilökunnan informoinnissa ja sitouttamisessa. Tukipalveluiden osalta keskeistä on selventää eri toimijoiden roolia ja selkeyttää palvelukäytänteitä.

Tärkeä Urhean kehityslinja on yläkouluikäisten urheiluvalmennuksen tehostaminen. Vuoden 2011 toimintasuunnitelmassa yläkouluvalmennus onkin merkittävässä roolissa.

Tutustu vuoden 2011 toimintasuunnitelmaan sivun alalaidan linkistä.

Johtoryhmään uusia nimiä

Vuosikokous vahvisti myös vuoden 2011 johtoryhmän. Pääosa johtoryhmän vanhoista jäsenistä jatkaa. Uusina jäseninä johtoryhmään hyväksyttiin Jukka Rautakorpi (Suomen Jääkiekkoliitto), Antti Virtanen (Helsingin tekniikan alan oppilaitos), Timo Saarinen (Aalto-yliopisto), Jan Lassus (Klinikka 22) ja urheilijajäsen Tuomo Salonen (yleisurheilu, Helsingin yliopisto).

Tutustu vuoden 2011 johtoryhmään sivun alalaidan linkistä. 

Liitteet