Julia Ronmanjukille ja Tero Tiitulle urheiluakatemistipendit

30.10.2010

Julia Romanjuk
Julia Romanjuk
Tero Tiitu
Kuva: Mikko Harma Suomen Salibandyliiton luvalla
Tero Tiitu Kuva: Mikko Harma Suomen Salibandyliiton luvalla

Rytminen voimistelija Julia Romanjuk ja salibandypelaaja Tero Tiitu vastaanottivat vuoden 2010 Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheilijastipendit. Stipendit luovutettiin urheiluakatemimessujen yhteydessä maanantaina.

Urhean puheenjohtaja Seppo Pitkänen ja johtoryhmän jäsen Anuliisa Uotila totesivat ojentaessaan stipendit urheilijoille, että Urhean tehtävä on toimia lähellä urheilijaa ja tukea urheilijan päivittäistä työtä. Urhea -stipendeillä on tavoitteena huomioida ansioituneita Urhean urheilijoita, jotka ovat menestyneet urheilussa ja edistyneet myös opinnoissaan. Lisäksi jakoperusteina ovat esimerkillisyys huippu-urheilijana sekä työ Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian hyväksi.

Julia Romanjuk on moninkertainen Suomen Mestari rytmisessä voimistelussa. Julia on toisen vuoden opiskelija Mäkelänrinteen lukiossa.

Tero Tiitu on salibandyn vuoden 2008 Maailmanmestari. Loppuottelussa jatkoajalla Ruotsin verkkoon Teron tekemä ratkaisumaali valittiin vuoden 2008 sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi. Tero opiskelee Aalto -yliopiston teknillisessä korkeakoulussa sekä toista tutkintoa Aalto -yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Urhea -stipendit jaettiin nyt toista kertaa. Vuoden 2009 stipendin saajat olivat Anne Laurila (jousiammunta), Katja Lehtonen (uinti) ja Tapio Nirkko (purjehdus).