Sari Multala kannusti nuoria Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiamessuilla

29.10.2010

Kaupungin valtuuston varapuheenjohtaja Arto Bryggare avasi messut
Kaupungin valtuuston varapuheenjohtaja Arto Bryggare avasi messut
Huippu-urheilun muutostyöryhmän vetäjä jukka Pekkala
Huippu-urheilun muutostyöryhmän vetäjä jukka Pekkala
Sari Multala kannusti nuoria pysymään huippu-urheilussa
Sari Multala kannusti nuoria pysymään huippu-urheilussa
Helmi Liiketalousopiston esittelypiste
Helmi Liiketalousopiston esittelypiste
Nuoria Metropolia ammattikorkeakoulun esittelypisteellä
Nuoria Metropolia ammattikorkeakoulun esittelypisteellä

Mäkelänrinteen uintikeskukseen kokoontui maanantaina 25.10.2010 noin 300 nuorta valmennusurheilijaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa mukana olevista urheiluoppilaitoksista sekä yli 50 varsin arvovaltaista kutsuvierasta opetus- ja kulttuuriministeriöstä, kaupunkien opetus- ja liikuntatoimesta ja huippu-urheilusta.

 

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa mukana olevat tiede- ja ammattikorkeakoulut sekä yksi toiseen asteen oppilaitos olivat rakentaneet varsin näyttävät esittelypisteet, joilla he pitivät tietoiskuja. Myös Urhean piirissä olevat tukipalveluiden tarjoajat pitivät omia esittelypisteitä, joissa he kertoivat tarjonnastaan. Urheilijat kiersivät pisteillä aktiivisesti ja saivat hyvää tietoa.

 

Messut alkoivat tunteikkaalla videolla, johon oli koostettu pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheilijoiden onnistumisia maailman huipulla. Kaikki nauttivat näkemästään ja kun vielä osa huipuista oli itse paikalla, niin saimme huomata, kuinka urheilu herättää meissä kaikissa suuria tunteita ja on arvokasta.

 

Messujen yhteyteen oli järjestetty kutsuvierastilaisuus päättäjille, jossa he pääsivät kosketuksiin saman pöydän ääressä kokeneiden- ja nuorten huippu-urheilijoiden kanssa. Huippu-urheilijat kertoivat heille arvokasta tietoa omien tarinoidensa kautta, kuinka he toteuttavat tai ovat toteuttaneet kahta uraa samanaikaisesti.

 

Huippu-urheilun muutostyöryhmän vetäjä Jukka Pekkala valoi meihin kaikkiin urheiluakatemiatoimijoihin uskoa, että teemme arvokasta työtä ja olemme ytimessä, lähellä urheilijaa.

 

Sari Multala, maailman paras purjehtija, kertoi omassa esityksessään harrastuksesta ammatiksi, kuinka rauhallisesti hän edistyi ja rohkaistui määrätietoisempaan valmennukseen. Sari on tehnyt vuosien saatossa valtavan työn menestymisen eteen yhdessä valmentajiensa kanssa. Kehittyminen urheilijana on ajanut eteenpäin ja pitänyt huippu-urheilussa tuoden samalla menestystä.

 

Tuuli Merikoski, Suomen Olympiakomitean urheilijoiden opinto- ja urasuunnittelun asiantuntija, kertoi Olympiakomitean roolista nuoren urheilijan tukemisessa.

 

Huippu-salibandypelaaja Tero Tiitu valotti nuorille, kuinka hyvin opiskelu ja huippu-urheilu on mahdollista yhdistää ja toisaalta, kuinka ne täydentävät toisiaan. Tero teki esityksellään vaikutuksen, niin nuoriin valmennusurheilijoihin, kuin päättäjiinkin.

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiastipendit jaettiin

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiamessut onnistuivat hienosti varsin monella tasolla. Osoitimme, että olemme tärkeä käytännön tekijä suomalaisessa huippu-urheilujärjestelmässä. Vuoden 2010 Urhea-stipendit myönnettiin rytmisen voimistelun huipulle Julia Romanjukille ja salibandyn maailmanmestarille Tero Tiitulle esimerkillisyydestä huippu-urheilijana ja työstä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian hyväksi.

 

Kiitokset kaikille järjestelyihin osallistuneille tahoille ja ihmisille!