Kultainen kapula jatkaa riemukulkuaan

26.10.2010

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea haastoi Urheiluakatemiamessuilla Keski-Suomen urheiluakatemian mukaan puhtaan urheilun viestinviejäksi. Keskisuomalaiset saivat näin kunnian ottaa vastaan urheiluakatemialta toiseen liikkuvan kultaisen kapulan merkiksi sitoutumisestaan reiluun peliin.

– Haluamme urheilijoiden ymmärtävän, että on tärkeää toimia eettisesti niin urheilussa, opiskeluissa kuin muussakin elämässä. Urheilun kautta urheilijat oppivat reilun pelin arvoja, joita noudatetaan myös työelämässä. Meille on tärkeää painottaa toiminnassamme avoimuutta ja eettisyyttä samalla kun rohkaisemme urheilijoita tavoittelemaan omia rajojaan. Puhtaasti ilman vilppiä, sanoi Urhean toiminnanjohtaja Simo Tarvonen ojentaessaan kultaisen kapulan tänään eteenpäin urheiluakatemiamessuilla Helsingissä.

 

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian tekstin viestikapulaan kirjoitti purjehduksen Maailmanmestari Sari Multala.

- Monet suomalaisurheilijat ovat osoittaneet, että maailman huipun voi saavuttaa puhtain keinoin, rehdisti. Matka huipulle vaatii työtä, innostusta ja uskoa omiin kykyihin. Me voimme tehdä sen. Puhtaasti, rohkaisi moninkertainen arvokisamenestyjä Multala runsaslukuista messuyleisöä.

 

– Olemme iloisia, että pääsemme mukaan viemään urheilun keskeistä sanomaa - reilua peliä – eteenpäin. Urheiluakatemioiden rooli urheilijoiden kasvattamisessa on suuri ja kasvaa varmasti tulevaisuudessa. Siksi on tärkeää pitää reilun pelin viestiä jatkuvasti esillä, sanoi Keski-Suomen Urheiluakatemian toiminnanjohtaja Heli Nieminen, jolla otti vastaan kultaisen kapulan.

 

Puhtaan urheilun iloista viestiä kantava kultainen kapula lähti kiertämään Suomen urheiluakatemioita joulukuussa 2009, kun Tampereen urheiluakatemian kotipesä Varalan Urheiluopisto julistautui Suomen ensimmäiseksi puhtaan urheilun oppilaitokseksi ja haastoi muutkin urheiluakatemiat samalle asialle. Kultainen kapula on nyt saavuttanut Tampereen urheiluakatemian, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ja Keski-Suomen urheiluakatemian.

 

Urheiluakatemioiden haastekampanja on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.