Roni Ollikainen ja Tomi Tuuha iskussa viikonlopun kisoissa

12.9.2010

Kulunut viikonloppu oli varsin menestyksekäs Urhean urheilijoille. Pituushyppääjä Roni Ollikainen leiskautti uudeksi ennätyksekseen tasan kahdeksan metriä Ranskan Annecyssä seitsemän maan yleisurheilumaaottelussa. Telinevoimistelija Tomi Tuuha hyppäsi kolmanneksi Maailman cupin syksyn avauskisassa Belgian Gentissä.

Roni Ollikainen on huimassa syysvireessä. 20-vuotias helsinkiläinen on parannellut ennätystään muutaman viikon välein. Eilen ainoan suomalaisvoiton seitsemän maan yleisurheiluottelussa tuonut Roni paranteli ennätystään lähes 20 senttiä. Uusi ennätys kirjataan nyt luvuin 800.

- Fiilis on erittäin kiva. Tiesin, että voi mennä pitkälle, jos kaikki osuu kohdalleen, Roni kertoi puhelimitse Helsingin Sanomille. Roni on seitsemäs suomalainen pituushyppääjä kahdeksan metrin kerhossa. Aktiivisesti edelleen kilpauraansa jatkavista edellä ovat Tommi Evilä (822) ja Petteri Lax (811).

Tomi Tuuha hyppäsi upeasti kolmanneksi Maailman Cupin syksyn avauskilpailussa hypyn finaalissa Belgian Gentissä. Ensimmäinen hyppy livahti tällä kertaa sentin rajan ulkopuolelle, josta seurasi -0,10 pistevähennys. Tästä huolimatta tuomarit antoivat hypystä hienot pisteet 15.850. Toinen hyppy urhovoltti suorin 1,5 kierteellä onnistui täydellisesti ja pisteetkin olivat hienot 15.750.

- Loistava kauden avaus! Kilpailu käytiin ilman kokeilua TV-lähetyksen vuoksi ja se pudotti odotetusti hypyn kokonaistasoa. Tällä systeemillä hermojen kurissa pitäminen on kaikkein tärkeintä. Nyt sitten kuukauden viimeistelyt ja hyvillä mielin MM-kisoihin Rotterdamiin, totesi Tomi tyytyväisenä jännittävän kisan jälkeen. 

Onnittelut molemmille pojille hienoista suorituksista!