Urheilijat vierailulla toisten lajien avoimissa etäharjoituksissa

23.3.2021

Eri lajien urheilijoita tanssiurheilun etäharjoituksissa 23.3.2021
Eri lajien urheilijoita tanssiurheilun etäharjoituksissa 23.3.2021

Idea liikkeelle Mäkelänrinteen lukion lajikapteeneilta

Mäkelänrinteen lukion lajikapteenit pohtivat keinoja tuoda vaihtelua ja virikkeitä korona-ajan etätreenijaksolle. Maaliskuussa kahtena tiistaiaamuna toteutuikin useamman lajin tarjoamat, Märskyn urheilijoille avoimet etäharjoitukset.

Tanssiurheilijoiden valmentaja Harri Antikainen ohjeisti omat valmennettavansa opettamaan oman lajinsa lajitaitoja treenivieraille.  
 
"Oman osaamisen jakaminen tuo nuorille varmasti onnistumisen kokemuksia ja vaikuttaa siten positiivisesti itseluottamukseen ja itsetuntoon. On palkitsevaa nähdä, kun huomaa osaavansa opettaa ja havaitsee, kuinka toiset oppivat.” kertoo Harri treenikerran havainnoista. 

 

Kokemuksista hyötyä oman lajin treeneihin
 
Harjoituksen päätteeksi urheilijat pohtivat pienryhmissä millaista hyötyä vierailu toisen lajin treeneihin tarjoaa. Urheilijat kokivat hyötyvänsä uusista harjoitteista ja ärsykkeistä, sillä omaa oppimistapaa ja keskittymistä oli muokattava toisen lajin treeniin sopivaksi. Harjoitusvierailu toi myös uusia näkökulmia ja ”boxin ulkopuolelta ajattelua” omaan lajiin.  
 
Pesäpalloilija Loviisa Laulainen innostui treenivierailuista. "Valmennan itse myös pesisjunioreita, ja on mielenkiintoista nähdä miten eri urheilulajeissa tehdään asioita. Esimerkiksi hyödyllisiksi koetut liikkeet voi ottaa mukaan omaan harjoitteluun ja valmentamiseen. Tanssi ei ennakkoon ollut oikein omalla mukavuusalueellani, mutta kokemus oli kiva ja varmasti hyödyllinen!” 
 
Urheilijoiden kokemusten perusteella lajikokeiluja kannattaa toteuttaa tulevaisuudessakin!