TIEDOTE TILAVARAUSASIAKKAILLE Helsingin kaupungin sisäliikuntatiloja aukaistaan poikkeusjärjestelyin ja rajoitetuilla sisäänpääsymäärillä.

25.5.2020


Seurojen ja muiden yhteisöjen tilavuorot sisäliikuntatiloissa kesäkaudella Sisäliikuntapaikoissa (pois lukien uimahallit ja maauimalat sekä Katajanokan liikuntahalli) jatkuvat seuroille ja muille yhteisöille aiemmin myönnetyt vuorot 1.6. alkaen sellaisenaan. Uimaseuroja tiedotetaan myöhemmin vesiliikunnan tilavuoroista ja varattavista ajoista.

Liikuntatiloissa kiinnitetään huomiota turvaetäisyyksiin ja korotettuun hygieniatasoon sekä noudatetaan kokoontumisrajoituksia rajaamalla asiakasmääriä. Vuoroille pääsyä voidaan joutua rajoittamaan, jos liikuntatilojen suurin sallittu henkilömäärä on ylittymässä. Enimmäishenkilömäärät tarkennetaan ensi viikon alussa.

Erityisjärjestelyillä mahdollisestaan tilojen turvallinen käyttö koronaviruspandemian aikana.

Avautuvat sisäliikuntatilat

Monitoimihallit: 1.6 alkaen normaalien aukioloaikojen mukaisesti
Töölön Kisahalli
Liikuntamylly 

Liikuntahallit: 1.6. alkaen normaalien aukioloaikojen mukaisesti
Latokartano (Avoinna myös heinäkuussa)
Maunula (Avoinna myös heinäkuussa)

Pirkkola

Herttoniemenranta

Puistola 

Liikuntahallit: 1.6 alkaen poikkeavin aukioloajoin

Katajanokka: suljetaan kesäksi.

Ruskeasuo: avoinna arkisin 7.00-21:30 ja viikonloppuisin 10.00-16:30. Avoinna myös heinäkuussa.

Jalkapallohallit: 1.6 alkaen normaalien aukioloaikojen mukaisesti
Myllypuro
Tali

Liikuntapuistot: 1.6. alkaen
Oulunkylän liikuntapuisto, kesän normaalit aukioloajat
Ruskeasuon liikuntapuisto, avoinna normaalista poiketen myös heinäkuussa sekä lyhennetyillä aukioloajoilla viikonloppuisin.

Ohjeet sisäliikuntapaikoilla toimimiseen

Sisäliikuntatiloissa noudatetaan seuraavia viranomaisohjeita:

·       Julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena.

·       Julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista ei suositella riskiryhmään kuuluville.

·       Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää. Suositellaan pitämään etäisyyttä muihin henkilöihin vähintään 1–2 m.

·       Hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta tulee huolehtia. Yski ja aivasta nenäliinaan tai sen puutteessa kyynärtaipeeseen.

·       Liikuntapaikoilla on huolehdittu käsienpesumahdollisuuksista sekä kertakäyttöisten käsipapereiden ja käsihuuhteen saatavuudesta.

Ohjeistus perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeeseen koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä:  https://stm.fi/documents/1271139/21429433/Ohje+yleis%C3%B6tilaisuuksiin+yleisiin+kokoontumisiin+ja+julkisten+tilojen+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n_140520.pdf/b90ac145-b4db-23db-c966-874570ee1b03