Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Muutosryhmän kuulumisia voit lukea sivuston viikkoblogista, jonka avaa ryhmän vetäjä Jukka Pekkala. Sivuilta löytyy myös vierailijablogi, jonka avaa pitkän linjan urheilumies Erkki Alaja.
Suomen Olympiakomitea on julkaissut Nuoren urheilijan ura 2011 -valintaoppaan. Vuosittain ilmestyvään Nuoren urheilijan ura -oppaaseen on koottu tiedot oppilaitoksista, jotka huomioivat urheilijoiden erityistarpeet ja tukevat nuorten urheilijoiden edistymistä sekä urheilussa että opiskelussa.
Helmi Liiketalousopisto on aktiivinen koulutuksen ja työelämäsuhteiden kehittäjä, joka toimii myös keskeisessä roolissa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.
Huippu-urheilun tulosarvioinnissa lähtökohtana on ollut lajiliiton menestys kansainvälisessä kilpailussa sekä naisten että miesten osalta, ottaen huomioon lajin kansainvälisen toimintaympäristön laajuus. Lajin tekemä kehitystyö tulevan menestyksen varmistamiseksi ja vahvistamiseksi huomioidaan osana kokonaisarviointia. Arvioinnissa huomioidaan lisäksi lajin erityinen kansallinen merkittävyys, lajin panostus antidopingtoimintaan sekä muihin eettisiin toimenpiteisiin, Wallin jatkaa.
Urheassa seurataan mielenkiinnolla Huippu-urheilun muutostyöryhmän työtä uuden toimintakulttuurin löytämiseksi suomalaiseen urheiluun. Uusi toimintakulttuuri voi tarkoittaa mm. eri toimijoiden yhteistyön tehostamista, yhteisten tavoitteiden asettamista ja toteuttamista. Urhea odottaa työltä hyvää tulosta ja haluaa tukea muutosryhmää.
Suomen aikuisväestöstä 77 prosenttia pitää Suomen kansainvälistä urheilumenestystä tärkeänä. Näistä 20 prosenttia pitää menestystä ehdottoman tärkeänä ja 57 prosenttia melko tärkeänä. Vain 6 prosenttia Suomen kansasta ei pidä kansainvälistä menestystä lainkaan tärkeänä. Lukemat ovat samankaltaiset kuin aiemmissa liikuntatutkimuksissa.
Urhean urheilijat olivat vahvasti esillä, kun urheilutoimittajat valitsivat Suomen parhaat vuoden 2010 urheilijat. Urhean Laura Lepistö (taitoluistelu) oli äänestyksen toinen, Sari Multala (purjehdus) neljäs ja Tomi Tuuha (telinevoimistelu) viides. Vuoden 2010 urheilijaksi valittiin suunnistaja Minna Kauppi Jyväskylästä.
Muodostelmaluistelun MM-kisoissa viime keväänä kaksoisvoiton Suomeen ottaneet Rockettes ja Marigold IceUnity sekä nimekäs naisten jääkiekkojoukkue muodostavat Suomen 74 urheilijan vahvuisen talviuniversiadijoukkueen jämäkän rungon. 25. kertaa järjestettävät korkeakouluopiskelijoiden talviuniversiadit kilpaillaan Turkin Erzurumissa 27. tammikuuta - 6. helmikuuta. Kisoihin on ilmoittautunut alustavasti yli 3000 urheilijaa ja muuta joukkueen jäsentä viidestäkymmenestäkahdeksasta maasta. Suomen universiadijoukkueen tiedotustilaisuus järjestetään Helsingin Rautatientorin Jääpuistossa tiistaina 18. tammikuuta klo 14.00 alkaen.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt 86 kesälajien urheilijalle yhteensä 1 027 500 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Urheilijoista 57 edustaa olympialajeja, viisi ei-olympialajeja ja 24 paralympiaurheilua. Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 15 000 tai 7 500 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.
Suomen Urheilugaala palkitsi maanantaina 10.1. urheiluvuoden 2010 menestyneitä urheilijoita ja taustavaikuttajia. Vuoden Läpimurroksi valittiin telinevoimistelija Tomi Tuuha, joka voitti keväällä EM-kultaa hypyssä ja saavutti lisäksi maailmancupissa kaksi kertaa kolmannen sijan ja oli MM-kilpailuissa ennätyspisteillään 11.
RSS ATOM