Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Osallistu ja äänestä Sykähdyttävin urheiluhetki 2011-alkukarsinnassa.
Haastajaohjelmaan (ent. Nuorten huippu-urheiluohjelma) vuoden 2010 jälkeen toimeenpantujen muutosten mukaisesti Haastajaohjelman tuki kohdentuu aikaisempaa selvemmin urheilijoihin, jotka ovat lähellä aikuisten Olympiaohjelman urheilijoita. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Haastajaohjelman urheilijoiden keski-ikä on noussut ja valintakriteerit ohjelmaan pääsyyn ovat aikaisempaa korkeammat. Olympiakomitean kehityspäällikkö Asko Härkönen kommentoi, että ”osalla Haastajatuelle valituista urheilijoista on vielä mahdollisuus tavoitella edustuspaikkaa Lontoon Olympiakisoihin. Suurimman osan tähtäin on kuitenkin jo Rio 2016 -kisoissa.”
Huippu-urheiluyksikkö osaksi uudistuvaa Olympiakomiteaa. Huippu-urheilun muutosryhmän väliraportin hyväksyminen tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että Olympiakomitean ja Huippu-urheilun muutosryhmän toimintojen yhdistäminen sekä yhteistyön tiivistäminen mm. lajiliittojen kanssa alkaa välittömästi.
Ministeri Paavo Arhinmäki ja hänen erityisavustajansa Jussi Saramo vierailivat torstaina 17.11 tutustumassa Urhean toimintaan.
Liikunta ja urheilu ovat jotakin paljon enemmän kuin lihasten kasvattamista ja terveyden edistämistä. Ne ovat olennainen osa ihmisenä ja ihmiseksi kasvamista”, kirjoittaa Viestikapula-blogin uusin kirjoittajavieras, opetusministeri Jukka Gustafsson. Gustafsson vaatii blogimerkinnässään enemmän reilua peliä ja yhteisten pelisääntöjen kunnioittamista talouselämään ja koko yhteiskuntaan.
Ohessa vuosikokouksen pöytäkirja sekä liitteenä toimintasuunitelma ja johtoryhmä vuodelle 2012.
Suomen Koripalloliitto käynnisti Urhean yhteydessä Helsinki Basketball Academyn (HBA) elokuussa. Urhean vuosikokouksessa HBA:sta esitelmöinnyt koripallon päävalmentaja Henrik Dettmann uskoo kouluympäristön olevan oivallinen oppimisympäristö myös urheilulle. Sijoittamalla ammattivalmentajat koulujen yhteyteen ja rakentamalla koulupäivään riittävästi tilaa urheilulle voidaan Suomeenkin saada uskottavia urheilijan polkuja.
Maanantain 7.11 vuosikokouksessa vahvistettiin vuoden 2012 johtoryhmä. Johtoryhmässä ovat edustettuina urheilijat, oppilaitokset, lajit, kaupungit ja asiantuntijapalvelut. Kaikkiaan jäseniä on 26 sekä lisäksi kolme Urhean toimihenkilöä. Uusi johtoryhmä kokonaisuudessaan oheisessa liitteessä.
Ohessa Urhean johtoryhmän lokakuun kokouksen pöytäkirja.
Syksyn kiireiden keskellä kokeilu ja uuden oppiminen ammattilaisen johdolla voi olla hyvinkin virkistävää. Tule siis Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian oppilaitostapaamiseen maanantaina 28.11 klo 14-16 Espoon Tuulimäkeen (väestösuoja) opettelemaan jousiammuntaa maailmanmestari Anne Lanteen johdolla.
RSS ATOM