Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Helmi Liiketalousopisto on valinnut huippu-urheilukoulutuksen kehittämispäälliköksi filosofian maisteri Tuuli Merikosken, 43. Hän siirtyy tehtävään Suomen Olympiakomitean urheilijoiden opinto- ja urasuunnittelun asiantuntijan tehtävästä. Merikoski on toiminut Olympiakomiteassavuodesta 2001 lähtien.
Uusin verkkolehtemme Matkalla huipulle on ilmestynyt. Lehdessä infoa ajankohtaisista asioista ja juttuja urheilijoista ja valmentajista.
Huippu-urheilun muutostyöryhmä työ maahan eri maiden huippu-urheilujärjestelmien asiantuntijoita. Tule kuulemaan ja keskustelemaan menestyneistä malleista maailmalla. Tavataan Hotelli Scandic Continentalissa.
Espoon Barona Arenalla käytiin 4 - 6.3.2011 jännittävä taistelu muodostelmaluistelun Suomen mestaruudesta.
Suomen Valmentajat ry järjestää Valmentajaklinikka special -koulutusviikonlopun 14.-15.5 Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen tiloissa. Teemana on suunnanmuutosnopeus ja kouluttajaja arvostettu Lee Taft USA:sta.
Haku toisen asteen urheilulukiohin on alkanut. Haku päättyy 18.3.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kaikki urheilijat löytyvät nyt urheilijalistalta. Aakkoselliseen listaan on tason lisäksi laitettu myös laji. Urheilijoiden määrä on kasvanut merkittävästi, sillä nyt olemme listanneet kaikki toisen asteen urheiluoppilaitosten valmennusurheilijat
Suomen Olympiakomitean, Nuoren Suomen ja Suomen Valmentajien toimesta tehtiin selvitys urheilevien lasten- ja nuorten fyysis-motorisesta harjoittelusta. Selvityksessä kartoitettiin urheiluseuroissa liikuntaa harrastavien lasten- ja nuorten liikunnan ja harjoittelun määrää ja sen karkeaa laatua. Selvityksessä haettiin vastauksia seuraaviin peruskysymyksiin: • Liikkuuko ja harjoitteleeko suomalainen urheileva lapsi ja nuori paljon vai vähän ? • Onko harjoittelu yksipuolista vai monipuolista ? • Kuinka harjoittelua tulisi kehittää tulevaisuudessa ?
Kokous oli vuoden 2011 johtoryhmän järjestäytymiskokous. Liitteenä myös Seppo Pitkäsen laatima Urhean yläkouluprojektin esittely
Suomi on avannut mitalitilin Turkin Erzurumin Talviuniversiadeissa. Rockettes ja Marigold IceUnity nappasivat kaksoisvoiton muodostelmaluistelussa. Jo lyhytohjelman jälkeen johtanut Rockettes keräsi 192,99 pistettä, ja Marigold IceUnity sai kokoon 186,67 pistettä. - Tulimme hakemaan täältä kultaa ja saimme kultaa. Pystyimme kumpanakin päivänä luistelemaan varmat suoritukset. Molempina päivinä kuitenkin kaatui yksi tyttö, mutta kokonaisuus ei siitä häiriintynyt, iloitsi Rockettesin kapteeni Kristina Herbert. Marigold IceUnityn kapteeni Satu Andersson oli joukkueensa suoritukseen tyytyväinen, mutta hopea harmitti. - Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen, mitä saimme. Kulta jäi nyt tulematta kirkkaasti teknisten pisteiden vuoksi.
RSS ATOM