Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Urheiluakatemiafoorumi on tarkoitettu kaikille urheiluakatemiaverkostossa toimiville tahoille. Foorumin tavoitteena on saada yhteen laajasti eri puolilla maata Urheiluakatemiaverkostossa toimivat ihmiset, täsmentää Urheiluakatemioiden rooli osana suomalaista huippu-urheilujärjestelmää sekä luoda selkeä kuva tulevaisuudesta.
Next Generation -tiimin pikaluistelukaksikko Pekka Koskela–Mika Poutala lähetti terveiset sprinttereiden MM-kisoista Calgarystä.
Marraskuussa 2011 Olympiakomitean valtuuskunta hyväksyi muutostyöryhmän väliraportin suomalaisen huippu-urheilun uudistamiseksi. Muutostyön toinen vuosi käytetään raportin toimeenpanoon kolmen ohjelman; urheiluakatemiaohjelman, huippuvaiheen ohjelman sekä osaamisohjelman kautta. Samalla valmistellaan huippu-urheilun rakenne- ja resurssiratkaisuja, jotta uusi huippu-urheiluyksikkö on valmis aloittamaan toiminnan vuoden 2013 alusta.
Silja Lehtisen match race -venekunta purjehti vahvasti maailmancupin avauspäivänä Yhdysvaltain Miamissa. Lehtisen tiimi hankki kahdeksan voittoa yhdeksästä lähdöstään.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 90:lle kesälajien urheilijalle yhteensä 1 087 500 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Urheilijoista 61 edustaa olympialajeja, kuusi ei-olympialajeja ja 23 paralympiaurheilua.
Toisen asteen koulutukseen eli ammatillisiin oppilaitoksiin ja lukioihin haetaan yhteishaussa 27.2. - 16.3.2012. Hakija voi esittää viisi eri hakutoivetta. Hakea voi joko ammatillisiin oppilaitoksiin tai lukioihin tai molempiin.
Urheilun juhlapäivä 16.1.2012 on jo viikon päästä. Olethan tutustunut palkintoehdokkaisiin Suomen Urheilugaala 2012 -sivuilla.
Urhean johtoryhmä valitsi 12.12 kokouksessaan Seppo Pitkäsen jatkamaan Urhean puheenjohtajana. Seppo on toiminut Urhean puheenjohtajana koko Urhean olemassaoloajan eli vuodesta 2003 saakka.
Alkanut Olympiavuosi 2012 on myös Urhean osalta vilkas ja täynnä mielenkiintoisia haasteita. Suomalaisen huippu-urheilun muutos vaikuttaa vahvasti myös Urhean toimintaan. Vaikka olemme aktiivisesti muutostyössä mukana, on Urhean jo vuosia kestänyt vahva perustyö myös alkavana vuonna toiminnan keskiössä.
Johtoryhmän kokous pidettiin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa 12.12.2011. Kokouksessa valittiin mm. Seppo Pitkänen jatkamaan puheenjohtajana.
RSS ATOM