Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Huippu-urheilun muutostyöryhmä ja Suomen Olympiakomitea järjestivät Urheiluakatemiafoorumin 27.-28.3.2012 Kisakallion Urheiluopistolla. Kaksi päiväinen ohjelma oli varsin tiivis. Alustukset ja ryhmätyöt loivat usko muutokselle. Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo kannusti omassa puheenvuorossaan joukkoja rohkeisiin tekoihin huippu-urheilun hyväksi.
Vuoden ensimmäinen verkkolehtemme Matkalla Huipulle on ilmestynyt. Mukana mielenkiintoisia juttuja huippu-urheilijoista, oppilaitoksista ja tietysti toiminnanjohtaja Simo Tarvosen ajankohtainen pääkirjoitus. Tutustu!
Suomen Psykologiliiton psyykkisen valmennuksen toimikunnan ja Suomen urheilupsykologisen yhdistyksen Kevätseminaari Aika: pe 4.5.2012 klo 13–16 Paikka: Arcada, Janssonin aukio 1. Helsinki
Kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU on sopinut Italian Trentinon kanssa ensi talven universiadien järjestämisestä. Trentino korvaa näin kisanäyttämönä Slovenian Mariborin, joka joutui muutama viikko sitten luopumaan kisojen järjestämisestä talousvaikeuksien johdosta. Trentino oli pitkään mukana vuoden kilpailussa 2017 talviuniversiadien isännyydestä ja alueella on olosuhteet ja suunnitelmat valmiina tapahtuman järjestämiseksi varsin lyhyellä varoitusajalla. Edellisen kerran talviuniversiadit pidettiin Italiassa vuonna 2007, jolloin kisapaikkana oli Torino.
Suomen Olympiakomitean hallituksen tammikuun lopussa käsittelemät joukkuepalloilulajien tuet saivat lopullisen muotonsa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) rahoitusosuuden selvittyä. Mukana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian vahvoja lajeja
Suomen Olympiakomitean hallitus jakoi urheiluakatemiatoimintaan suunnatun erillismäärärahan vuodelle 2012. Opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittovaroista myöntämä erillismääräraha on 260 000 euroa.
Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n tiedonannon mukaan Slovenian Mariborille myönnetyille vuoden 2013 talviuniversiadeille etsitään uutta järjestäjää.
Tutustu Urhean urheilijoihin. Seuraamme eri lajien urheilijoiden arkea, uraa ja ajatuksia verkkolehtemme sivuilla. Nyt urheilijoiden tarinat on koottu samalle sivustolle, josta pääset helposti lukemaan mielenkiintoisia tarinoita matkasta huipulle.
Huippu-urheilun muutosryhmän ja Olympiakomitean Urheiluakatemiakiertue jatkoi tänään Helsingissä akatemiatoimijoiden tapaamisia. Pääkaupunkiseudulla tulee olemaan merkittävä rooli tulevaisuudessa ja muutosryhmän väliraportissakin todetaan, että pääkaupunkiseudun urheiluakatemiatoiminta toteutetaan erityisratkaisuna. Akatemia tulee toimimaan tiiviisti, jopa rakenteellisesti osana Olympiakomitean tulevaa Huippu-urheiluyksikköä.
Huippu-urheilun muutosryhmä, Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea vierailivat pääkaupunkiseudun urheiluakatemian vieraana maanantaina 27.2. Vierailu liittyi kevään aikana tehtävään urheiluakatemiakiertueeseen.
RSS ATOM