Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Suomen Olympiakomitean hallituksen tammikuun lopussa käsittelemät joukkuepalloilulajien tuet saivat lopullisen muotonsa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) rahoitusosuuden selvittyä. Mukana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian vahvoja lajeja
Suomen Olympiakomitean hallitus jakoi urheiluakatemiatoimintaan suunnatun erillismäärärahan vuodelle 2012. Opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittovaroista myöntämä erillismääräraha on 260 000 euroa.
Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n tiedonannon mukaan Slovenian Mariborille myönnetyille vuoden 2013 talviuniversiadeille etsitään uutta järjestäjää.
Tutustu Urhean urheilijoihin. Seuraamme eri lajien urheilijoiden arkea, uraa ja ajatuksia verkkolehtemme sivuilla. Nyt urheilijoiden tarinat on koottu samalle sivustolle, josta pääset helposti lukemaan mielenkiintoisia tarinoita matkasta huipulle.
Huippu-urheilun muutosryhmän ja Olympiakomitean Urheiluakatemiakiertue jatkoi tänään Helsingissä akatemiatoimijoiden tapaamisia. Pääkaupunkiseudulla tulee olemaan merkittävä rooli tulevaisuudessa ja muutosryhmän väliraportissakin todetaan, että pääkaupunkiseudun urheiluakatemiatoiminta toteutetaan erityisratkaisuna. Akatemia tulee toimimaan tiiviisti, jopa rakenteellisesti osana Olympiakomitean tulevaa Huippu-urheiluyksikköä.
Huippu-urheilun muutosryhmä, Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea vierailivat pääkaupunkiseudun urheiluakatemian vieraana maanantaina 27.2. Vierailu liittyi kevään aikana tehtävään urheiluakatemiakiertueeseen.
Maanantaina 27.2 klo 14.30 - 15.30 järjestetään urheilijoiden oma tilaisuus Mäkelänrinteen lukion auditoriossa (os. Mäkelänkatu 47).
Huippu-urheilun muutosryhmä yhdessä Suomen Olympiakomitean ja Paralympiakomitean kanssa saapuvat Urhean vieraiksi maanantaina 27.2. Päivän aikana järjestetään useita tapahtumia, joissa eri kohderyhmät ja toimijat voivat kuulla ja keskustella urheilun muutoksesta sekä pääkaupunkiseudun tulevasta roolista.
" Urheilun vaikutus nyky-yhteiskunnassa näkyy aiempaa voimakkaammin sosiaalisena ja psyykkisenä ilmiönä. Urheilu toimii kiireisen ja tulostavoitteisen kilpailuyhteiskunnan varaventtiilinä. Ihmiset metsästävät urheilusta tunteita, jotka muutoin peittyvät arjen rutiinien ja kiireen alle." Lue KIHU:n tutkijan Jari Lämsän hyvä artikkeli huippu-urheilun merkityksestä nykyihmiselle.
Vuoden 2012 Viestikapula-blogimerkintöjen sarjan avaa Tapanilan Erän salibandyn valmennuspäällikkö Joonas Naava. Naava kuvaa tarkasti ja oivaltavasti, miten urheilijaksi kasvetaan ja kasvatetaan menestyvässä joukkuelajissa ja seurassa. Urheilijan polku on kokonaisuus, johon kuuluu taitojen kehittämistä herkkyys- ja ikäkaudet huomioon ottaen, yhteisöllisyyttä ja unelmia, Naava kirjoittaa.
RSS ATOM