Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Viime päivien aikana suomalainen urheilu on noussut otsikoihin ikävässä valossa. Me urheilijavaliokunnassa olemme luonnollisesti seuranneet keskustelua mediassa sekä lajiemme sisällä, ja haluamme jakaa omia mietteitämme aiheeseen liittyen; olemmehan tahoillamme eläneet tai elämme edelleen ammattiurheilijan elämää, johon vuorovaikutus valmentajan ja muun ympärillä olevan tiimin kanssa irrottamattomasti kuuluu.
Hanken järjesti heidän Urhea-urheilijoille tapaamisen 21.1.2020. Salibandyssä pitkän pelaajauran tehnyt Niclas Meyer piti erinomaisen esityksen urheilun ja opiskelun yhdistämisestä. Kannattaa lukea, miten urheilu oli hänelle aina ykkönen ja samalla vaativat opinnot tasapainottivat uraa.
Nuorten talviolympialaisten joukkuekisapäivä oli suomalaisittain menestyksekäs. Suomalaisia oli mukana peräti kuudessa mitalijoukkueessa. YOG-kisojen kuudes kisapäivä Sveitsissä alkoi suomalaisjuhlilla, kun Rosa Pohjolainen ja Jaakko Tapanainen kukistivat alppihiihdon suurmaat paripujotteluna käydyssä joukkuekilpailussa. Kisaformaatissa kunkin maan tyttö- ja poikaurheilija laskevat kaksi lyhyttä pujottelulaskua toiseen maan edustajia vastaan, ja kunkin parin voittaja saa maalleen yhden pisteen.
HOAS Mäkelänrinne: Kerrostalon perustustyöt alkavat viikolla 3 ja anturoiden kalliotartuntatyöt ovat käynnissä. Työmaalla työskennellään myös lauantaisin klo 7-16.
Viimeisin blogi 30.12.2019 Määrätietoinen Harjoittelu, osa 2. Spesifi Tehtävä
Näin vuoden alussa, kun lähtee kehittämään omaa toimintaa, niin kannattaa tutustua KIHU:n tutkijan Outi Aarresolan esitykseen. Erinomaisia ideoita seuran kehittämisen lisäksi esim. oman valmennuksen kehittämiseen.
Vuodesta 2011 toiminut Käpylän Pallon valmennuskeskus Vallilanlaaksossa saa uuden ilmeen vuoden 2020 aikana. Luonnonnurmikentän syksyllä 2019 aloitettu muutostyö jalkapallonurmikentäksi valmistuu aikaisin keväällä 2020. Kenttä on täysimittainen, jossa on lämmitys talvisin. Uusi Campusalue sijaitsee Mäkelänrinteen urheilulukion välittömässä läheisyydessä ja palvelee tältä osin myös kehittyvän lukion jalkapallotarpeita, ja on tärkeä osa alueen laadukasta ja urheilullista toimintaa.
Joulun aikaan on hyvä hetki katsoa eteenpäin ja lukea verkkolehdestä asiantuntevia kirjoituksia. Mukana jälleen erinomaisen mielenkiintoisia juttuja muun muassa Kisakallion urheiluopistolla järjestetystä taitoseminaarista sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen biomekaanikon Tapani Keräsen analyysiä kansainvälisen huippu-urheilun menestystekijöistä. Ja perinteisesti useita nostoja eri lajien harjoittelusta ja valmentautumisesta.
Tiedote 14.12.2019
RSS ATOM