Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Purjehtija Silja Lehtisen venekunta voitti Match race -luokan maailmanmestaruuden Göteborgissa Ruotsissa. Lehtisen kipparoimaan venekuntaan kuuluvat myös Silja Kanerva ja Mikaela Wulff - kaikki Märskyn kasvatteja. Arvokisamitali on venekunnalle ensimmäinen. MM-kulta nosti Lehtisen venekunnan Lontoon Olympiakisoissa suomalaisten mitalliehdokkaiden eturiviin. Hienoa tytöt - tsemppiä kohti Lontoota!
Amanda Kotaja jatkoi mitallisadettaan vammaisurheilijoiden EM-kilpailuissa Hollannin Stadskanaalissa. Muutama päivä sitten Amanda voitti 400 m:n kelauksen EM-kultaa. 400 m:n jälkeen Amanda nappasi kultaa 100 m:n kelauksessa ja kisojen päätteeksi vielä pronssia 1500 m:llä. Koko Märsky onnittelee!
Daniel Blinnikka voitti purjelautailun Raceboard luokan maailmanmestaruuskilpailun yleisen (=aikuisten sarjan) MM-pronssia. Yyterissä ajetuissa kilpailuissa ajettiin 11 lähtöä. Danielilla pronssimitalin voittaminen meni tiukaksi, sillä hän voitti tsekkiläisen Petr Kuceran vain kolmella pisteellä. Kilpailun voittanut puolalainen ja toiseksi tullut slovakki ovat täysin purjelautailun ammattilaisia, joten Märskyssä kaksi vuotta opiskelleen Danielin sijoitus oli todella kova suoritus! Kilpailussa oli mukana myös Lontoon Olympialaisiin valittu Märskyn entinen oppilas Tuuli Petäjä, joka sijoittui parhaana naisena kahdeksanneksi yleisessä sarjassa.
Pyörätuolikelaaja Amanda Kotaja voitti Euroopan mestaruuden vammaisurheilijoiden EM-kilpailuissa Hollannin Stadskanaalissa. Amanda on juuri ykkösvuoden Märskyssä päättänyt superlahjakkuus, jonka silmissä siintää jo loppukesän Lontoon Paralympiakisat.
Mäkelänrinteen lukion auditorioon kokoontui 26.5.2012 yli 80 valmentaja ympäri Suomea kuuntelemaan Norjan Olympiatoppenissa valmentajana ja kouluttajana toimivaa Raik Tiezea. Hän avasi meille suomalaisille valmentajille norjalaisten kehittämää basistrening-ohjelmaa.
Terveystalon ja SLU:n Urheiluterveys 2012 -tutkimuksen mukaan suomalaiset liikunnan harrastajat ja urheilijat eivät saa riittävästi apua liikuntavammojen ennaltaehkäisyyn. Liikkujat haluaisivat panostaa enemmän urheiluterveyteen. Erityisesti liikkujat tarvitsevat tietoa levon ja harjoittelun tasapainosta, oikeasta ravinnosta sekä loukkaantumisten välttämisestä.
Johtoryhmän kokous pidettiin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa 10.5.2012. Kokouksessa käsiteltiin mm. Urhean urheilijaa korkea-asteella, Urhean säätiöhankkeen etenemistä ja Urheiluakatemiafoorumin antia.
Psyykkinen valmennus ja sen eri muodot ovat jatkuvasti pinnalla urheilukeskusteluissa. Yhä laajemmin psyykkinen valmennus käsitetään joka päiväiseen tekemiseen liittyväksi asiaksi. Onpa jopa sanottu, että kaikki ihmisten kohtaaminen ja heidän välillä tapahtuva vuorovaikutus ovat psyykkistä valmennusta. Yhä enemmän mielletään myös niin, että urheilijan oma lajivalmentaja on myös tärkein psyykkinen valmentaja.
Katso Suomen purjehdusmaajoukkueen sivuilta, kuinka hyvissä asemissa suomalaiset ovat ennen viimeisiä lähtöjä.
Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 16. toukokuuta valtion osallistumista Helsingin Olympiastadionin perusparannuksesta aiheutuviin kustannuksiin. Valtion osuus perusparannushankkeen kustannuksista on enintään puolet. Rahoitus osoitetaan veikkausvoittovaroista purkamalla Veikkaus Oy:n jakamattomia voittovaroja.
RSS ATOM