Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Sekä määrältään että laadultaan oikeanlaisella ravinnolla on yllättävän suuri merkitys urheilijan suorituksessa, jaksamisessa ja palautumisessa. Harmittavan moni urheilija ei kiinnitä tarpeeksi huomiota ravintoonsa. Mm. pituushyppääjä Eero Haapala kertoi vastikään Helsingin Sanomissa, että ruokavalion muutoksen myötä tulokset ovat parantuneet huimasti.
Urhean 10 v juhlallisuudet jatkuivat tänään maanantaina. Mäkelänrinteen maastoissa käytiin leikkimielinen Urhea 10 V Olympialaiset, joka avattiin perinteisellä hyväntekeväisyystapahtumalla Itämerijuoksulla.
Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhea vietti perjantaina 10-vuotisjuhliaan. Olympiakomitean urheiluakatemia- ohjelmaan kuuluvasta Urheasta kansainväliselle huipulle ovat viime vuosina ponnistaneet mm. arvokisamitalistit Tuuli Petäjä, Silja Lehtinen, Mikaela Wulff, Sari Multala, Hanna-Maria Seppälä, Emilia Pikkarainen, Tero Tiitu, Olli Tuominen, Tomi Tuuha ja monet muut.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, UniSport ja Suomen Olympiakomitea järjestävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston Urhea- urheilijoille sekä Urhean I-tason urheiljoille kuusi yhteistreeniä kevään aikana. Treenien jälkeen nautitaan aamupala ja kuullaaan tietoisku. Valmentajiksi ja tietoiskun pitäjiksi on saatu maamme huipputekijöitä. Ilmoittaudu viimeistään pe 17.5. juha.dahlstrom@edu.hel.fi
Hyvät urheilijat, Urhean toimijat ja kumppanit
Liikunta-aktiivisuuden väheneminen murrosiässä on globaalisti tunnistettu tosiasia. Suomessa pudotus on kuitenkin poikkeuksellisen voimakas. WHO-Koululaistutkimus osoittaa, että liikuntasuosituksen täyttävien 15-vuotiaiden poikien osuus on 55 % ja tyttöjen 58 % pienempi kuin 11-vuotiaiden. Lukuja synkentävät arkiliikunnan vähäisyys sekä tuhansilla nuorilla tapahtuva seuraharrastamisen lopettaminen.
Mika Poutalan videoblogisarja Ylen urheilusivuilla on saanut jatkoa.
Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman Uutiskirjeessä 2/2013 hyvä juttu yhteistreeneistä.
Olympiakomitean uusi toimintatapa mukautuu muutoksiin
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, UniSport ja Suomen Olympiakomitea järjestävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston Urhea- urheilijoille sekä Urhean I-tason urheiljoille kuusi yhteistreeniä kevään aikana. Treenien jälkeen nautitaan aamupala ja kuullaaan tietoisku. Valmentajiksi ja tietoiskun pitäjiksi on saatu maamme huipputekijöitä. Ilmoittaudu viimeistään pe 3.5. juha.dahlstrom@edu.hel.fi
RSS ATOM